Τύμπανα πολέμου στα Βαλκάνια - Πολεμικό διάγγελμα του Σέρβου πρωθυπουργού (Βίντεο)
Τύμπανα πολέμου στα Βαλκάνια - Πολεμικό διάγγελμα του Σέρβου πρωθυπουργού (Βίντεο)

Ξεφεύγουν τα πράγματα στα Βαλκάνια. - Όπως σας ενημερώσαμε εδώ στο el.gr νωρίτερα, τα Βαλκάνια τείνουν να μετατραπούν σε ένα ενεργό πολεμικό μέτωπο, παίρνοντας σύντομα ανεξέλεγκτες καταστάσεις, με προέκταση ακόμη και τη Ρωσία.

Την ώρα που οι δυτικές προκλήσεις στο Κόσοβο με τη δημιουργία τακτικού στρατού συνεχίζονται, ο Σέρβος πρωθυπουργός Aleksander Vucic προέβη σε έκτακτο πολεμικό διάγγελμα προς το λαό του να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και για πολεμική σύρραξη με τους Αλβανούς εθνικιστές στο Κόσσοβο.

Αυτό όπως αντιλαμβάνεται κανείς θα προκαλούσε την άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ, καθώς η περιοχή βρίθει νατοϊκών βάσεων και στρατοπέδων.Ο Σέρβος πρωθυπουργός στο έκτακτο διάγγελμά του πριν λίγες ώρες ανέφερε:

"Αυτή είναι η τελευταία μας προειδοποίηση. Aν οι Αλβανοί του Κοσόβου επιτεθούν στο Σερβικό λαό θα επέμβουμε. Ενημερώνω για την κατάσταση Ρωσία και Κίνα. Αυτό είναι το μήνυμα μας προς την διεθνή κοινότητα. Έστειλαν μονάδες των ειδικών Αλβανικών δυνάμεων ROSU με όπλα στο συνοριακό πέρασμα Jarinje για να συλλάβουν τον οδηγό του τρένου και τους επιβάτες. Είναι ξεκάθαρο πως επιζητούν τη μεγάλη σύγκρουση".

Αφορμή για τη σύγκλιση και Συμβουλίου Ασφαλείας στη χώρα, στάθηκε η υπόνοια για επίθεση ή απόπειρα επίθεσης Αλβανών εθνικιστών από το Κόσσοβο σε τρένο που κατευθυνόταν από το Βελιγράδι στο σερβικό κομμάτι του Κοσόβου, την πόλη Mitrovica. Το τρένο μέχρι στιγμής διατάχθηκε να ακινητοποιηθεί στην σερβική πόλη Raska, ενώ οι σερβικές αρχές υποστηρίζουν πως στη συνέχεια της διαδρομής οι Αλβανοί είχαν τοποθετήσει βόμβες, με στόχο ένα μεγάλο μακελειό.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και αφορούν αν μη τι άλλο τη γειτονιά μας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications