Σοκάρει η απολογία του άστεγου-δολοφόνου: Τον έπνιξα γιατί με έλεγε ζητιάνο
Σοκάρει η απολογία του άστεγου-δολοφόνου: Τον έπνιξα γιατί με έλεγε ζητιάνο

Σοκ προκαλεί η απολογία του 58χρονου άστεγου που δολοφόνησε, τον, επίσης άστεγο, 73χρονο στον Άγιο Δημήτριο και πέταξε τη σορό του σε κάδο σκουπιδιών.

«Με έλεγε συνέχεια ζητιάνο και με έβριζε. Τον “φιλοξενούσα” σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο επίπλων. Μετά από 5 μέρες τσακωθήκαμε άσχημα. Τον χτύπησα, τον έσπρωξα και έπεσε πάνω σε μια λεκάνη τουαλέτας με το κεφάλι και τη μύτη. Υστερα τον έπνιξα με τα χέρια μου και τον άφησα μέσα σε ένα φρεάτιο ασανσέρ του κτιρίου. Έπειτα από ένα μήνα κάποιοι άλλοι άστεγοι διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία. Έτσι, αποφάσισα να τον μετακινήσω. Τον έβαλα μέσα στον υπνόσακό του, έδεσα με καλώδια τις άκρες και τον μετέφερα στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται 30 μέτρα από το κτίριο», κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ο 59χρονος άστεγος, δράστης της άγριας δολοφονίας 73χρονου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Ο εντοπισμός είχε γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2017 στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ηροδότου, από υπάλληλο καθαριότητας του δήμου.

Οι αστυνομικοί αρχικά είχαν βρει μια ταυτότητα στα σκουπίδια, από την οποία αναζήτησαν συγγενείς του κατόχου.

Βρήκαν τον αδερφό του και με τη μέθοδο του DNA ταυτοποίησαν πως πρόκειται για τον Ν. Δρ. Από το γεγονός ότι το θύμα φορούσε τέσσερις μπλούζες είχαν εκτιμήσει πως πρόκειται για άστεγο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τους συγγενείς του.

Οι αναζητήσεις ξεκίνησαν για τον εντοπισμό χώρου όπου έμεναν άστεγοι, στον οποίο ενδεχομένως είχε διαπραχθεί το έγκλημα.

Διαπίστωσαν ότι το θύμα είχε επανειλημμένα απασχολήσει υπηρεσίες του δήμου, νοσοκομεία και Αστυνομία, ενώ είχαν διαγνωστεί κατά το παρελθόν ψυχικές διαταραχές. Επέλεγε να μένει σε καταλύματα που αποτελούσαν εστίες μολύνσεων, ενώ σύχναζε σε περιοχές του Αγίου Δημητρίου, της Δάφνης και κυρίως στον σταθμό του μετρό Δάφνης στην Πλ. Καλογήρων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την εγκαταλελειμμένη εταιρεία επίπλων στην οδό Ηροδότου 10, σε απόσταση 25 μέτρων από τον κάδο απορριμμάτων όπου φαίνεται να ζούσε το θύμα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Εκεί έμενε και ο 59χρονος, ο οποίος είχε απασχολήσει για απόπειρα κλοπής, κατοχή ναρκωτικών, οπλοφορία καθώς και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφία του υπόπτου σε έναν διερχόμενο που το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου είχε δει ένα άτομο να μεταφέρει κάτι στον κάδο απορριμμάτων, και προσομοίαζε σε μεγάλο βαθμό.

Το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον 59χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και την περιέγραψε με λεπτομέρειες. Υποστήριξε ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2016 φιλοξένησε το θύμα στην εγκαταλελειμμένη εταιρία.

Ωστόσο, 4-5 ημέρες μετά, όταν το θύμα ξεκίνησε να τον βρίζει και να τον αποκαλεί «ζητιάνο» επειδή επαιτούσε, επιτέθηκε εναντίον του, τον γρονθοκόπησε και τον έσπρωξε, με το θύμα να χτυπά με το κεφάλι πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας (φωτογραφία).

Στη συνέχεια τον στραγγάλισε και έκρυψε το πτώμα στο εσωτερικό ενός ανελκυστήρα.

Άλλοι άστεγοι παραπονέθηκαν για την έντονη δυσοσμία και, για να μην αποκαλυφθεί το έγκλημά του, έβαλε το θύμα μέσα στον υπνόσακο, έδεσε τα άκρα με καλώδια για «χειρολαβές» και μετέφερε τη σορό στον κάδο απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στο χώρο εντόπισαν διάφορα αντικείμενα εμποτισμένα με αίμα, τα οποία μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς διερεύνηση.

Σε βάρος του κατηγορουμένου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

Πηγή: www.eleftherostypos.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications