Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ: Θέλετε να ξεκινήσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;
Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ: Θέλετε να ξεκινήσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση απέστειλε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου, υπερασπιζόμενος το προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε σχετικά με τη μετανάστευση και το προσφυγικό ζήτημα, μέσω μηνυμάτων στο Twitter αλλά και αναλυτικής δήλωσης που εκδόθηκε την ίδια περίπου ώρα από τον Λευκό Οίκο.

Η δήλωση τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ασφάλειας της χώρας και αρνήθηκε ότι η απόφαση ισοδυναμεί με απαγόρευση των μουσουλμάνων, αλλά τα tweets παρείχαν μια αμεσότερη απάντηση στην κριτική εκ των έσω, από τους ρεπουμπλικάνους Τζον Μακ Κέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ.

«Η κοινή δήλωση των πρώην προεδρικών υποψηφίων Τζον Μακ Κέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ είναι λάθος - δυστυχώς είναι αδύναμοι απέναντι στη μετανάστευση», δήλωσε ο Τραμπ.

«Οι δύο ... Γερουσιαστές θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους κατά του ISIS, κατά της παράνομης μετανάστευσης και την ασφάλεια των συνόρων, αντί να ψάχνονται να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρεται στο δεύτερο μήνυμα έσω Twitter.

Νωρίτερα την Κυριακή, σε μια κοινή δήλωση, ο Μακ Κέιν και η Γκράχαμ είχαν εκφράσει την άποψη ότι το προεδρικό διάταγμα «στέλνει ένα σήμα, εσκεμμένα ή όχι, ότι η Αμερική δεν θέλει μουσουλμάνους να έρχονται στη χώρα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φοβόμαστε ότι αυτό το προεδρικό διάταγμα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ως προς τη στρατολόγηση τρομοκρατών, παρά στη βελτίωση της ασφάλειας μας».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που ζητά επί 90 ημέρες την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ υπηκόων από επτά κράτη με κατά βάση μουσουλμανικό πληθυσμό. Το διάταγμα επίσης προβλέπει την απαγόρευση εισροής προσφύγων για 120 ημέρες και την επ 'αόριστον παύση εισροής προσφύγων από τη Συρία. Το διάταγμα δεν έχει στόχο τους μουσουλμάνους

«Οι ΗΠΑ είναι ένα υπερήφανο έθνος μεταναστών και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε συμπόνια προς εκείνους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την καταπίεση, αλλά θα το κάνουμε ενώ προστατεύουμε τους πολίτες μας και τα σύνορα μας. Οι ΗΠΑ αποτελούσαν πάντα τη γη των ελεύθερων και των γενναίων.

Θα την κρατήσουμε ελεύθερη και θα την κρατήσουμε ασφαλή, όπως τα media γνωρίζουν καλά αλλά αρνούνται να το πουν. Η πολιτική μου είναι παρόμοια με εκείνη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2011 όταν απαγόρευσε τη βίζα σε πρόσφυγες από το Ιράκ για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Οι επτά χώρες που κατονόμασα στο διάταγμα είναι οι ίδιες χώρες που είχαν χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα ως πηγές τρομοκρατίας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται για απαγόρευση στους Μουσουλμάνους, όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λανθασμένα μεταδίδουν.

Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία, αφορά στην τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας Υπάρχουν περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως που είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμανικές και δεν επηρεάζονται από το εν λόγω διάταγμα. Θα αρχίσουμε να παρέχουμε ξανά βίζες σε όλες τις χώρες όταν θα είμαστε σίγουροι πως έχουμε αναθεωρήσει και εφαρμόσει τις πιο ασφαλείς πολιτικές μέσα στις επόμενες 90 μέρες.

Συμπονώ βαθύτατα τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Η προτεραιότητά μου θα είναι πάντα να προστατεύω και να υπηρετώ τη χώρα μας, αλλά ως πρόεδρος θα βρω τόπους να βοηθήσω όλους αυτούς που υποφέρουν», αναφέρει στη δήλωσή που εξέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications