«Ως πρωθυπουργός θα καθαρίσω τα Εξάρχεια» υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Βίντεο)
«Ως πρωθυπουργός θα καθαρίσω τα Εξάρχεια» υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Βίντεο)

«Θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας»- Δείτε όλη τη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του «Alpha». Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «αδυναμία» να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να "καθαρίσει" τα Εξάρχεια».

Δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας. Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση βουλιάζουμε σε ένα τέλμα
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το παλιό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha για τις αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και τη συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ. «Η ΝΔ», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη ΝΔ».

«Η κυβέρνηση μου θα περιλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς», είπε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής ανανέωσης».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει όπως ανέφερε προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι θέλει να μειώσει φορολογικούς συντελεστές και πως είναι διατεθειμένη να μειώσει δαπάνες και να εξορθολογίσει το κράτος.

Στο ερώτημα αν αυτό που εννοεί είναι πως οι μόνοι που υπάρχει περίπτωση να απολυθούν είναι αυτοί που προσλαμβάνονται ή μονιμοποιούνται παράνομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά.
«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση βουλιάζουμε σε ένα τέλμα και υπάρχει στην κοινωνία ένα σύννεφο συλλογικής κατάθλιψης. Θέλουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να εξορθολογήσουμε το κράτος και τις δαπάνες του. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι μία πραγματική μεταρρύθμιση. Οι μεταρρυθμίσεις μας πηγαίνουν πέρα από το μνημόνιο. Να μπορέσει η κοινωνία να τις αγκαλιάσει.

Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού για τους φορείς του υπουργείου μεταφορών έχει ξεφύγει κατά 500 εκατ. Εάν κάποιος συμβασιούχος μονιμοποιείται παράνομα δεν θα το δεχτούμε και θα υπάρξουν απολύσεις. Σε όσους έχουν προσληφθεί παρανόμως».
Για τη θέση των νέων στο κόμμα αλλά και την «σκιώδη κυβέρνηση» τοποθετήθηκε λέγοντας πως «απορρίπτω την ορολογία σκιώδης κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα γίνουμε όταν μας δώσει ο λαός την εξουσία. Τους ρόλους τους έδωσα για να γίνεται αποτελεσματικότερα το κοινοβουλευτικό μας έργο. Οι συνεντεύξεις με τους νέους ανθρώπους έγινε μετά από την αθρόα εισροή τους οι οποίοι ήθελαν να υπηρετήσουν το κόμμα». Και συνέχισε «η κυβέρνηση μας θα έχει και πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά. Ο Τσίπρας απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης. Θα δώσουμε ελπίδα που θα στηρίζεται στην αλήθεια».
Ενώ αναφέρθηκε και στην τακτική Τραμπ: «Θα σκεφτόμουν να κάνω κάτι σαν αυτό που κάνει ο Τραμπ. Πολλά από τα στελέχη που περνούν από συνέντευξη έχουν μία διαδρομή σε σημαντικές επιχειρηματικές θέσεις. Οι άνθρωποι από την αγορά είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν θέλω παιδιά του κομματικού σωλήνα.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Δεν σημαινει τίποτε ενας επιχειρηματίας στην πολιτική. Αλλά ο επιχειρηματίας άλλο ο πολιτικός. Αλλες γνωσεις, εντελώς διαφορετικές.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
Δεν μπορεί να κάνει πολιτικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις ένας που έχει αλυσίδα με σουβλατζίδικα ή με ορθάδικα καφεπωλεία.
Εαν αυτό είναι αλήθεια, τότε κε Μητσοτάκη πρέπει να φυγουν όλοι απ΄τη βουλή οι γνώστες της πολιτικης και να καθισουν στα έδρανα οι ικανοι μεγαλοπατατιάδες, οι μεγαλομαναβηδες, οι λαστιχάδες, οι μεγαλοχασαπάδες κ.λ.π. απλώς επειδή ειναι ικανοί έμποροι.
Μόνο που για καθαρίστρια στο δημόσιο εσυ απαιτείς''πανεπιστημιακό δίπλωμα''.


Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications