Κομμένα πόδια μέσα σε παπούτσια ξεβράζονται εδώ και 9 χρόνια στη δυτική Αμερική. Πολλές θεωρίες -Καμία απάντηση
Κομμένα πόδια μέσα σε παπούτσια ξεβράζονται εδώ και 9 χρόνια στη δυτική Αμερική. Πολλές θεωρίες -Καμία απάντηση

Από το 2007 μέχρι σήμερα 16 ακρωτηριασμένα ανθρώπινα πόδια μέσα σε παπούτσια έχουν ξεβραστεί στις ακτές του Pacific Northwest, περιοχή στα δυτικά των ΗΠΑ και του Καναδά. Κάποια από αυτά τα ανθρώπινα μέλη φαίνεται πως ανήκουν σε άνδρες και άλλα σε γυναίκες, είναι διαφόρων μεγεθών και υπολογίζεται πως ανήκουν σε άτομα επίσης διαφόρων ηλικιών.

Οι αρχές γνωρίζουν που έχουν εντοπιστεί και πότε αλλά το…μυστήριο δεν λέει να λυθεί.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διατυπωθεί κάποια πειστική θεωρία που να έχει δοκιμαστεί και επιτυχώς επιβεβαιωθεί γεγονός που, όπως είναι φυσικό, αφήνει περιθώριο σε διάφορες ερμηνείες έως και σε πολύ…σκοτεινά σενάρια.

Η όλη υπόθεση δε, ανακινείται και πάλι μετά τον εντοπισμό στη Νήσο Βανκούβερ ενός ακόμη παπουτσιού εντός του οποίου υπήρχε για μια φορά ένα κομμένο πόδι, το οποίο έφερε μια μαύρη κάλτσα και φαίνεται να ανήκει σε άτομο που εξαφανίστηκε κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2013.

Και πάλι όμως απάντηση στο μυστήριο δεν υπάρχει.

Υποθέσεις όμως έχουν διατυπωθεί πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια είτε από άτομα που υπηρετούν στις διωκτικές αρχές είτε από…ερασιτέχνες ντετέκτιβ. Κάποιοι είχαν υποστηρίξει- πριν την τελευταία ανακάλυψη- πως τα ανατριχιαστικά ευρήματα δεν είναι παρά τα άκρα διαμελισμένων επιβατών αεροσκάφους που είχε καταπέσει στην περιοχή το 2005.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως πρόκειται για τα μέλη θυμάτων του φονικού τσουνάμι του 2004, επιχειρηματολογώντας πως τα θαλάσσια ρεύματα τα παρέσυραν έως τις αμερικανικές ακτές. Δεν λείπουν δε και εκείνοι που υποστηρίζουν πως πρόκειται για το «έργο» κάποιου κατά συρροήν δολοφόνου.

Όλες οι θεωρίες βέβαια πάσχουν σε κάποιο σημείο αφού για παράδειγμα- με εξαίρεση ίσως την τελευταία- δεν εξηγουν γιατί στην περιοχή ξεβράζονται ανθρώπινα πόδια πάντα μέσα σε παπούτσια…

Οι τοπικές αρχές επισήμως, αν και προβληματίζονται από τον μεγάλο αριθμό των ευρημάτων και τη συχνότητα εμφάνισής τους, υποστηρίζουν πως πιθανότατα συμβαίνει κάτι πιο απλό: αυτοκτονίες και ατυχήματα.

Δύο από τα πόδια που βρέθηκαν ανήκουν σε άτομα που όπως αποκαλύφθηκε πάσχουν από ψυχικές ασθένειες αλλά υπάρχουν και τρία που ανήκουν σε άτομα που φαίνεται να απεβίωσαν από φυσικά αίτια, αλλά τότε τι συνέβη και βρέθηκαν τα ακρωτηριασμένα πόδια.

Σε καμία δε από τις υποθέσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε εγκληματικές ενέργειες ενώ πολλοί τονίζουν πως τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, συχνά, μπορούν να προκαλέσουν ακρωτηριασμούς μελών.

Και πάλι όμως, με δεδομένη τη συχνότητα και τα κοινά χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε κάθε μακάβριο εύρημα κάποιοι υποστηρίζουν πως οι συμπτώσεις είναι πάρα πολλές και η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι πιο…πολύπλοκη και ίσως πιο σκοτεινή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications