Κολοσσιαίο γαλαξιακό τείχος: Η μεγαλύτερη κοσμική δομή που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν
Κολοσσιαίο γαλαξιακό τείχος: Η μεγαλύτερη κοσμική δομή που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Αστροφυσικής των Καναρίων Νήσων ανακάλυψαν την μεγαλύτερη κοσμική δομή που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν.

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα γαλαξιακών σμηνών, ένα υπερ-σμήνος γαλαξιών όπως τα ονομάζουν οι επιστήμονες. Η δομή και η έκταση αυτών των υπερ-σμηνών έχει οδηγήσει τους ειδικούς στο να τους δώσουν τον χαρακτηρισμό «Τείχη».

Το νέο σμήνος έλαβε την ονομασία BOSS Great Wall και πράγματι θα μπορούσε κάποιος να το πει και «αφεντικό» των υπερ-σμηνών αλλά και «Μεγάλο Τείχος».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σμήνος αυτό αποτελείται από τουλάχιστον 830 γαλαξίες η συνολική μάζα των οποίων είναι δέκα χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή του δικού μας γαλαξία.

Το σμήνος βρίσκεται σε κάποιο σημείο του Σύμπαντος 4.5-6.4 δισ. έτη φωτός εμάς και οι ερευνητές υπολόγισαν ότι έχει έκταση τουλάχιστον ενός δισ. ετών φωτός! Οι ερευνητές εκτιμούν ότι δύσκολα θα βρεθεί κάποιο μεγαλύτερο κοσμικό τείχος αν και βέβαια το Σύμπαν είναι γεμάτο από απρόσμενες εκπλήξεις.

Ο ρόλος του Υδροχόου είναι να επαναστατεί, να ταρακουνά τα ιδανικά της κοινωνίας, να διαλύει και να καινοτομεί τα παλιά και τα φορεμένα.Το μυαλό του Υδροχόου είναι σαν εγκυκλοπαίδεια που της λείπουν οι μισές σελίδες.Ο Υδροχόος αδιαφορεί πλήρως για το τι γνώμη θα σχηματίσουν οι άλλοι. Οξύ φιλοσοφικό και εφευρετικό πνεύμα από την φύση του, πολλές φορές φτάνει στα όρια της μεγαλοφυίας. ο επαναστάτης του ζωδιακού με την καλή έννοια.Είναι γεννημένος επιστήμονας και αφοσιώνεται συχνά είτε σε κάτι νέο και σύγχρονο, διαστημικά προγράμματα, βιοχημεία ή ίσως στη νεώτερη αστρονομική τεχνολογία, είτε σε κάτι που αφορά το απώτατο παρελθόν, όπως η αρχαία ιστορία ή η έρευνα στην προϊστορία του ανθρώπου....ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications