Δύο Μυστηριώδη Κρανία που Δεν είναι ανθρώπινα,
Δύο Μυστηριώδη Κρανία που Δεν είναι ανθρώπινα

Από τα μέσα Μαρτίου του 2003 το Μουσείο του Gloucester στην Αγγλία εκθέτει στις γυάλινες προθήκες του ένα μοναδικό εύρημα. Το εύρημα αυτό είναι ένα ιδιόμορφο κρανίο που μαγνητίζει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών και προκαλεί τόσο τον θαυμασμό όσο και τον φόβο μικρών και μεγάλων.

Το έκθεμα έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και την αναμενόμενη περιφρόνηση από άλλους. Το έκθεμα αυτό είναι ένα κρανίο με πολύ παράξενες διαστάσεις και πολύ διαφορετικές αναλογίες από τις ανθρώπινες.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα το κρανίο έχει μια μεγάλη κρανιακή κοιλότητα, πολύ μεγαλύτερη από την ανθρώπινη, δεν εμφανίζονται οι κρανιακές οστικές ραφές πουθενά, έχει ένα αδύναμο αλλά με μεγάλη κλίση οφρυϊκό τόξο (φρύδια), δεν έχει ζυγωματικά οστά, οι οφθαλμικές του κόγχες είναι επιμυκημένες προς τα κάτω.

Το ρινικό οστό θυμίζει πολύ το ανθρώπινο αλλά είναι πιο πλατύ. Η άνω σιαγώνα έχει μεγάλη κλίση και δεν παρατηρούνται δόντια. Η κάτω σιαγόνα λείπει και δεν φαίνεται και κανένα σημείο ένωσης της με την άνω σιαγώνα εκατέρωθεν των παριών (των πλαϊνών πλευρών) του κρανίου. Οι παριές παρουσιάζουν μια κίνηση προς το εσωτερικό του κρανίου και δεν βλέπουμε, σ’ αυτήν την απεικόνιση τουλάχιστον, ακουστικές εξόδους εκατέρωθεν του κρανίου.

Το κρανίο μάλιστα έχει και μεγάλη ιδιαιτερότητα όσον αφορά και την αντοχή του κρανίου: η αντοχή του είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την αντοχή του κανονικού ανθρωπίνου κρανίου! Η συγκλονιστική ανακάλυψη έγινε από αρχαιολόγους στα μέσα του καλοκαιριού του 2003 στα έγκατα μιας σπηλιάς στο Μεξικό. Μετά από τις πρώτες έρευνες μάλιστα και μετά από χημικές αναλύσεις ανακοίνωσαν ότι το κρανίο αποδίδεται σε παιδί της ηλικίας των δεκαπέντε ετών! Μαζί με το κρανίο μάλιστα βρέθηκαν και οστά τα οποία ανήκουν σε άνθρωπο ηλικίας εβδομήντα ετών! Αυτό βέβαια προκάλεσε πολλά ερωτήματα και διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι το εξής: το κρανίο που εκτίθεται δεν είναι το πραγματικό αλλά πιστό αντίγραφο του. Το πραγματικό παραμένει εδώ και καιρό με μεγάλη μυστικότητα και τρομερά μέτρα ασφαλείας στα βρετανικά εργαστήρια! Ποιος ο λόγος να κρύβεται επιμόνως ένα κρανίο ενός παιδιού και να μην αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για αυτό; Ποιος ο λόγος να κρύβεται τόσο καιρό και να διεξάγονται μυστικές εξετάσεις σε ένα κρανίο ενός παιδιού; Γιατί δεν αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα των εξετάσεων; Προς τι οι τόσο εκτεταμένες έρευνες;

Το κρανίο του “δεκαπεντάχρονου παιδιού” μάλιστα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Το κρανίο όπως βλέπουμε είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το κρανίο ενός ηλικιωμένου άντρα. Μπορούμε μάλιστα με αυτή τη φωτογραφία να συγκρίνουμε και τις διαστάσεις του με ανθρώπινες αναλογίες. Το μουσείο και οι ειδικοί σε μια εκστρατεία “ενημέρωσης” παρόμοια με την ενημέρωση στο Ροσγουελ υποστηρίζουν κι επιμένουν ότι το κρανίο ανήκει σε παιδί με παραμορφωμένο κρανίο.

Πολλοί ειδικοί όμως μιλάνε για εξωγήινο κρανίο και απαιτούν να δημοσιοποιηθούν όλες οι έρευνες και τα πορίσματα των εξετάσεων. Ωστόσο οι έρευνες σύμφωνα με τους ειδικούς συνεχίζονται και τα στοιχεία δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα. Θα βγουν άραγε ποτέ; Το μυστηριώδες κρανίο και η περίεργη ανακάλυψη του Ακόμα ένα γεγονός έλαβε χώρα στη Βουλγαρία.

Το γεγονός μάλιστα απασχόλησε αρκετά τον Τύπο της Βουλγαρίας αλλά στην Ελλάδα φυσικά πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων. Στην Βουλγαρία τα ΜΜΕ ανέφεραν πως το γεγονός ίσως να μην έγινε τυχαία εκεί αλλά ίσως κάποιες “διάνοιες” να θέλησαν αν εκτυλιχθεί εκεί το συγκεκριμένο γεγονός. Συγκεκριμένα, τα εξώφυλλα των Βουλγαρικών εφημερίδων γέμισαν με την παράξενη είδηση της ανακάλυψης ενός περίεργου κρανίου, εξωγήινου σύμφωνα με κάποιους ερευνητές!

Το εύρημα, τις πρώτες μέρες μετά την ανακάλυψη του βρισκόταν στο μουσείο Παλαιοντολογίας της πόλης Ασένοφγκραντ, ένα διάσημο πολιτιστικό κι επιστημονικό κέντρο. Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από το εύρημα είναι και ο τρόπος που βρέθηκε από κάποιον Βούλγαρο. Τον Απρίλιο του 2001 ένας 38χρονος Βούλγαρος είδε ένα παράξενο όνειρο. Είδε πέντε λευκοντυμένες ανθρωπόμορφες πνευματικές οντότητες να τον επισκέπτονται και να του υποδεικνύουν ένα συγκεκριμένο σημείο όπου ο ίδιος θα έκανε μια συνταρακτική ανακάλυψη.

Οι άντρες ήταν πολύ ψηλοί με κοντά λευκά μαλλιά και φορούσαν λευκές “μεταλλικές” πανοπλίες. Ο 38χρονος Βούλγαρος, που κράτησε επίμονα την ανωνυμία του, δηλώνει άθεος. Έτσι είχε μάθει να ερμηνεύει τέτοια γεγονότα με βάση υλιστικές αντιλήψεις κι έτσι δεν έδωσε καμία σημασία στο όνειρο που είδε. Ωστόσο το όνειρο επαναλήφθηκε με την ίδια ένταση. Ο Βούλγαρος εντυπωσιάστηκε αλλά συνέχισε να μην δίνει σημασία. Χρειαστήκανε τρεις ακόμη επισκέψεις – σε όνειρο – για να καμφθεί η υλιστική ερμηνεία και προσέγγιση του παράξενου αυτού γεγονότος.

Πείστηκε τελικά να ψάξει για αυτό το αντικείμενο. Πρέπει να τονίσουμε όμως πως στην πέμπτη και τελευταία επίσκεψη των πλασμάτων, αυτά αποκάλυψαν ότι με την ανακάλυψη αυτή και τη δημοσιοποίηση της “θα κλείσει ο κύκλος του χρόνου” Όταν ο αποδέκτης των μηνυμάτων από τους λευκούς άντρες αποφάσισε να ψάξει αυτό που του είχε υποδειχτεί, συνειδητοποίησε πως δεν είχε σαφή εικόνα της τοποθεσίας και του σημείου που έπρεπε να ψάξει, ούτε της ευρύτερης περιοχής που βρισκόταν αυτό το αντικείμενο. Ξεκίνησε όμως για αυτή την έρευνα με την γυναίκα του και δύο ακόμη φίλους του που είχαν δείξει ενδιαφέρον, ακολουθώντας το ένστικτό του και ελπίζοντας σε μια “υπερβατική καθοδήγηση”.

Η καθοδήγηση αυτή όντως υπήρξε και κατέληξαν με το αυτοκίνητο σε μια περιοχή της βουλγαρικής Ροδόπης, κοντά στην Φιλιππούπολη που τον έκανε να νιώθει πως είχε άμεση σχέση με τα όνειρα του. Γυρνώντας ξαφνικά στη γυναίκα του λεει: “εδώ ακριβώς πρέπει να ψάξουμε”. Και όντως, στις 21 Μαίου 2001, ο βούλγαρος άντρας ανακάλυψε σε ένα παρακείμενο λοφάκι ένα εύρημα που απασχόλησε και θα συνεχίσει να απασχολεί τους επιστήμονες και ίσως ανατρέψει πολλά δεδομένα και καταστάσεις σε πολλούς τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού. Εκεί στο λοφάκι βρισκόταν το πιο παράξενο κρανίο που αντίκρισε ποτέ ο άνθρωπος.

Διαβάστε περισσότερα

Το μυστηριώδες κρανίο της Βουλγαρίας
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία είναι ένα τριγωνικό κρανίο και στο πάνω μέρος του παρατηρούμε ένα πλατύ οστό εν είδει στέμματος με έξη οπές αγνώστου χρησιμότητας. Διαθέτει δύο οπές στην θέση των ματιών και δεν παρατηρείται στοματική κοιλότητα. Ένθεν κι ένθεν του μέρους που θα έπρεπε να υπάρχει το στόμα βλέπουμε δύο οστά να καταλήγουν στην θέση των κυνοδόντων και να ξεκινάνε από τις παριές του κρανίου.

Επίσης βλέπουμε και δύο οπές στις άκρες του στόματος. Ρινική κοιλότητα δεν παρατηρείται. Έχουμε ένα μικρό οφρυϊκό τόξο και παριές με έντονη τάση προς το εσωτερικό του στόματος. Ακουστικούς πόρους δεν παρατηρούμε. Η ταυτόχρονη απουσία στόματος και ακουστικών πόρων αφήνει πολλά ερωτηματικά για την επικοινωνιακή ικανότητα του όντος. Πως επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα όμοια του όντα; Πολλοί τολμηροί ανέφεραν ότι η επικοινωνία αυτού του όντος γινόταν με τηλεπάθεια. Αφορμή για τέτοιες σκέψεις δίνει και το οστέινο στέμμα του πλάσματος με τις οπές που φέρει.

Το βάρος του κρανίου είναι μόλις 250 γραμμάρια και το μέγεθος του είναι περίπου ίσο με το κρανίο ενός μωρού. Καλύτερα όμως μπορούμε να μελετήσουμε το αντικείμενο με βάση τις παρακάτω διαθέσιμες φωτογραφίες. Το κρανίο όπως αυτό φαίνεται σε σχέση με ένα γυναικείο χέρι. Τα 250 γραμμάρια που ζυγίζει βέβαια είναι πολύ λίγα για το μέγεθος του Η οπίσθια όψη του κρανίου. Οι δυο οπές στην περιοχή του στόματος συνεχίζονται μέχρι πίσω σε όλο το βάθος του κρανίου. Φαίνεται επίσης η απουσία συνδέσμου της κάτω γνάθου και ο διαχωρισμός των κρανιακών οστών. Το “στέμμα” στο πάνω μέρος του κρανίου διακρίνεται καλύτερα. Μοιάζει επίθετο. Στο κέντρο της πίσω όψης του κρανίου όμως βλέπουμε και μια άρθρωση που προφανώς θα αποσκοπούσε στην σύνδεση του κρανίου με την σπονδυλική στήλη του όντος. Πλάγια όψη του κρανίου. Παρατηρούμε αρκετές κρανιακές οστέινες ραφές και βλέπουμε και τις οπές στο “στέμμα” του κρανίου.

Το μυστηριώδες κρανίο της Ροδόπης (Βουλγαρία)
Το “πρόσωπο” του πλάσματος βρίσκεται στο αριστερό πλευρό της φωτογραφίας. Μια πολύτιμη φωτογραφία. Από αυτήν μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλά και να συμπεράνουμε περισσότερα. Η φωτογραφία αυτή μας δείχνει την άνω όψη του κρανίου, την πλάγια με το “πρόσωπο” να βλέπει δεξιά της φωτογραφίας και η δεξιά φωτογραφία μας δείχνει την κρανιακή κοιλότητα του πλάσματος, την εγκεφαλική κοιλότητα δηλαδή.

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως το πλάσμα έχει μια εγκεφαλική κοιλότητα αναλογικά πολύ μεγάλη για τις διαστάσεις του. Δεύτερον ο χώρος του εγκεφάλου είναι χωρισμένος σε δύο μέρη όπως ακριβώς και του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως το πλάσμα είχε κάποια νοημοσύνη. Σε συνδυασμό όμως με την ευρύχωρη εγκεφαλική κοιλότητα αφήνονται ερωτήματα για το πόσο ευφυές ήταν το ον αυτό. Ας μην ξεχνάμε όμως πως πολλοί ανθρωπολόγοι και γιατροί μιλάνε για μεγέθυνσή της κρανιακής κοιλότητας του ανθρώπου σε σύγκριση με δείγματα κρανίων παλαιότερων χρόνων. Παρατηρείται δηλαδή μια μεγέθυνση του χώρου του εγκεφάλου. Συνεχίζοντας τη αφήγηση της ιστορίας μας παρατηρούμε και άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα να εκτυλίσσονται.

Η παρέα που ανακάλυψε το παράξενο αυτό κρανίο ανακάλυψε σε απόσταση 1500 μέτρων από την περιοχή του κρανίου ένα περίεργο κομμάτι μετάλλου, ιδιαίτερα λείο και πολύ μικρό βάρος αναλογικά με το μέγεθος του. Ζύγιζε μόλις 800 γραμμάρια. Ωστόσο η ομάδα δεν ανακοίνωσε πουθενά τα ευρήματα της περιμένοντας κάποια πνευματική καθοδήγηση για το τι θα πράξουν. Η καθοδήγηση ήρθε τελικά και τον Δεκέμβριο του 2001 έδειξαν σε ειδικούς τα ευρήματα τους. Απευθυνθήκανε στο μουσείο του Ασένοφγκραντ και ο διευθυντής του Ντιμίταρ Κοβάτσεφ ενθουσιάστηκε για το έκθεμα αυτό. Συμφώνησε λοιπόν να εκτεθεί το εύρημα αυτό και για δυο περίπου εβδομάδες έμεινε εκτεθειμένο στο μουσείο.

Κατόπιν ο κάτοχος του το ζήτησε πίσω, πιθανόν λόγω σχετικής καθοδήγησης. Ο χρόνος όμως που έμεινε το κρανίο στο μουσείο ήταν αρκετός για να φωτογραφηθεί και να ελκύσει πλήθη επιστημόνων να το μελετήσουν. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για κάτι εντελώς άγνωστο. Ο παλαιοντολόγος Ιορδάν Ιορδάνωφ εκτιμά ότι το κρανίο χρονολογείται τουλάχιστον 30.000 χρόνων. Και η επίσημη βουλγαρική κοινότητα αναφέρει ότι πρόκειται για ένα μεγάλου μεγέθους ον που αν το προσεγγίσουμε με όρους γήινους τότε μιλάμε για χορτοφάγο θηλαστικό. Ακόμα ανακοινώθηκε πως το κρανίο δεν ανήκει σε κανένα γνωστό είδος ζώου που έζησε ποτέ στην Γη!

Ο ίδιος ο διευθυντής του μουσείου ερωτηθείς για το εύρημα μιλάει ανοιχτά για κρανίο 100% από άλλον κόσμο!!! Επίσης προσθέτει ότι δεν είναι βέβαιο ότι μπορούμε να συνδέσουμε το περιστατικό με το περίεργο και άγνωστο μέταλλο που βρέθηκε κοντά. Εδώ πρέπει να προσθέσω ότι το μέταλλο είναι εντελώς άγνωστο και οι έρευνες σε αυτό συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα. Σε μια χώρα όπως η Βουλγαρία βέβαια με μια μακρά μυστικιστική παράδοση λογικό ήτανε να προκληθεί μεγάλο ενδιαφέρον και από την μεριά των όσων ασχολούνται με την παραψυχολογία και τις μυστικιστικές έρευνες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παραψυχολόγων Βουλγαρίας, Μαρίν Νάιντενοφ αλλά και ο βιοθεραπευτής Κομπράτ Τόμοφ δηλώνουν: “πράγματι θα κλείσει ένας κύκλος με την εύρεση του κρανίου, αλλά είναι σίγουροι πως αυτός ο κύκλος έπρεπε να κλείσει χιλιάδες χρόνια πριν αλλά – ως ανθρωπότητα – είχαμε καθυστερήσει” Ακούστηκε ακόμη πως τέτοια κρανία υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές ιδιωτών ή Οργανώσεων και πως θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει μια αληθινή Ιστορία.

Το παρόν περιστατικό προφανώς είναι ένας γρίφος για την επιστήμη. Αυτή τη φορά δεν μπορέσουν να ξεφύγουν με το να το κατατάξουνε σε ένα υποθετικό ή εξαφανισμένο ζώο. Αυτή τη φορά δεν καταφέρουν να ατονήσει και αυτό το θέμα. Εξάλλου ο παράξενος τρόπος εύρεσης του και η επιμονή των λευκοντυμένων δείχνουν πως ότι έγινε δεν έγινε τυχαία. Η επιμονή τους δε, δείχνει πως δεν θα παραιτηθούν εύκολα από τον σκοπό τους.

Ποιος είναι ο σκοπός τους: “θα κλείσει ο κύκλος του χρόνου”. Αυτό είπανε στον άνθρωπο που καθοδήγησαν να βρει το κρανίο. Τι σημαίνει αυτό; Πολλοί το ερμηνεύουν ως μια δήλωση πως με την ανακάλυψη του και με την δημοσιοποίηση της είδησης αυτής θα ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες πολύ σημαντικές και θα ταρακουνηθούν όλοι οι επιστήμονες και ο απλός κόσμος.

Ίσως μάλιστα η επιστημονική κοινότητα να αποδεχτεί όχι μόνο την ύπαρξη αλλά και την επίσκεψη των εξωγήινων οντοτήτων στην Γη μας.. Μια τέτοια ενέργεια βέβαια καταλαβαίνουμε την επίδραση της στην Κοινή γνώμη. Τα υπόλοιπα αποτελούν προσωπικές σκέψεις και αντιλήψεις. Το παρόν εύρημα δεν ξέρω που αν το κατατάξω: στην Κρυπτοζωολογία, στην θεωρία της Εξωγήινης Ζωής ή κάπου αλλού; Όπου και αν το κατατάξουμε σίγουρα προκαλεί τον θαυμασμό και σκέψεις διάφορες.

Η επιστήμη έσπευσε όπως είναι λογικό να αντιδράσει. Μιλήσανε οι γνωστοί παραεπιστήμονες και τα Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης για ένα εξαφανισμένο είδος βοδιού. Το γελοίο του ισχυρισμού βέβαια είναι προφανές. Μάλιστα ο Τύπος ανέφερε το γεγονός με την χαρακτηριστική ελαφρότητα με την οποία αναφέρεται σε παρόμοια θέματα και με φανερή θέληση για γελοιοποίηση μίλησε με τόνο εμπαιγμού για τους “ονειροπόλους” και “φαντασιόπληκτους που έσπευσαν να μιλήσουν για εξωγήινους και εξωγήινα ανθρωπάκια”. Η αλήθεια θα λάμψει όπως πάντα.

Πάντα όμως με επιμονή και έρευνα. Δεν ξέω ακριβώς τι είναι το κρανίο αυτό. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι από αυτά που ξέρουμε και υπάρχουν γύρω μας. Σκέψεις υπάρχουν και για την Κούφια Γη. Αλήθεια, οι κάτοικοι της, αν υπάρχουν, υπάρχει περίπτωση να μοιάζουν με κάτι τέτοιο; Οι εξωγήινοι αποκλείεται αν χάσανε κάποιον δικό τους και να τον άφησαν σε μια σπηλιά όπου και βρέθηκε το κρανίο; ΟΧΙ. Τίποτα δεν αποκλείεται. Βλέπουμε, απορούμε, ψάχνουμε, κρίνουμε.Καλή συνέχεια και προσπάθεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications