2 Δεκ 2016

Τι θα συμβεί αν πεθάνει ένας αστροναύτης στο διάστημα

Τι θα συμβεί αν πεθάνει ένας αστροναύτης στο διάστημα

Ο πρόεδρος Νίξον είχε προετοιμαστεί για ενδεχόμενο θάνατο του Νιλ Άρμστρονγκ και των άλλων αστροναυτών που συμμετείχαν στην αποστολή Apollo 11 που πήγε στο φεγγάρι το 1969.

Το memo είχε τίτλο «σε περίπτωση καταστροφής στο φεγγάρι» και ήταν η ομιλία του τότε Προέδρου προς τα μέσα ενημέρωσης για την περίπτωση που συνέβαινε το μοιραίο.

Η ομιλία ξεκινούσε ως εξής: «Η μοίρα αποφάσισε αυτοί οι άντρες που πήγαν στο φεγγάρι εν ειρήνη να αναπαυθούν στο φεγγάρι εν ειρήνη». Ευτυχώς, ο Νίξον δε χρειάστηκε να εκφωνήσει εκείνη την ομιλία.

Όμως τώρα, για πρώτη φορά μετά τις αποστολές Apollo, που έχει αρχίσει και πάλι η συζήτηση για περισσότερες επανδρωμένες αποστολές και γεννάται το ερώτημα: Όταν κάποιος πεθάνεις στο διάστημα, τι πρέπει να γίνει με το πτώμα;

Μία αποστολή στον Άρη θα χρειαζόταν αρκετούς μήνες για να φτάσει. Και αν ξεκινήσουν επανδρωμένες αποστολές, τότε κάποια στιγμή κάποιος θα πεθάνει στο διάστημα. Και κανείς δεν έχει σκεφτεί το τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτήν την περίπτωση.

Αυτή τη στιγμή, οι αστροναύτες μένουν στο διάστημα το πολύ για έξι μήνες και έχουν περάσει από λεπτομερείς εξετάσεις. Κανείς δεν έχει πεθάνει μέχρι στιγμής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Και παρότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο, η αλήθεια είναι ότι οι αστροναύτες έχουν προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο.

Η πρώτη ερώτηση που τίθεται είναι ποιος θα ενημερώσει την οικογένεια του αστροναύτη που πέθανε;

Το επόμενο ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει με τη σορό του νεκρού αστροναύτη. Προφανώς η πιο απλή απάντηση θα ήταν να ανοίξουν την πόρτα του διαστημοπλοίου και να στείλουν τη σορό του στο διάστημα, όπως έγινε με την κηδεία του Σποκ στο Star Trek.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ένας από τους περίεργους διεθνείς κανονισμούς του κόσμου το απαγορεύει αυτό. Συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΗΕ απαγορεύει να πετά κανείς κάτι στο διάστημα και σε αυτό περιλαμβάνονται και τα πτώματα.

Αυτό συμβαίνει επειδή ένα πτώμα μπορεί να συγκρουστεί με κάποιο διαστημόπλοιο ή ακόμη και να φτάσει σε κάποιον μακρινό πλανήτη και να τον αποικήσει με ανθρώπινα βακτήρια με μικροοργανισμούς που έχουν μείνει ζωντανά πάνω στο πτώμα.

Οπότε χρειάζεται να βρεθεί μία άλλη λύση. Η πιο σοβαρή πρόταση είναι η πράσινη ταφή, κάτι που θα μπορούσε να φτιάξει μία εταιρεία για λογαριασμό της NASA.

Αλλά και πάλι δεν υπάρχει ακόμη απάντηση για το τι θα γίνει με ένα πτώμα, αφού οι άνθρωποι αποικήσουν τον πλανήτη Άρη, για παράδειγμα.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τι θα συμβεί αν πεθάνει ένας αστροναύτης στο διάστημα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats