Συρία: Οι Ρώσοι δοκίμασαν 162 νέα Όπλα
Συρία: Οι Ρώσοι δοκίμασαν 162 νέα Όπλα

Η Ρωσία δοκίμασε σε πραγματικό πεδίο μάχης περισσότερα από 162 νέα όπλα της, όλο αυτό το διάστημα που μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Αμύνης, Σεργκέι Σοϊγκού. «Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, 162 προηγμένα και αναβαθμισμένα όπλα δοκιμάστηκαν στη μάχη. Αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά», δήλωσε ο Σοϊγκού χαρακτηριστικά στην καθιερωμένη ετήσια συνεδρίαση του υπουργείου Αμύνης, παρουσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα ρωσικά όπλα που δοκιμάστηκαν στη μάχη
Παρά το γεγονός πως η Μόσχα τονίζει ότι πρωταρχικό της μέλημα είναι η επίλυση του πολέμου και η εγκαθίδρυση και πάλι του καθεστώτος Άσαντ στη χώρα, φαίνεται πως η χώρα δεν έχασε την ευκαιρία να τεστάρει τα οπλικά της συστήματα σε πραγματικές συνθήκες. Αν και δεν τα κατονόμασε όλα, ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε ενδεικτικά σε ορισμένα από τα όπλα που πέρασαν από δοκιμή.

1. Ρωσικά Μαχητικά Sukhoi Su-30SM

SU-30 2. Ρωσικά Μαχητικά Su-34
Su-34
3. Στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28
Φέρει το παρατσούκλι "Νυκτόβιος Κυνηγός".
Mi-28 Night Hunter
4. Στρατιωτικό ελικόπτερο Ka52
Ka52
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως δοκίμασε πυραύλους Kalibr και εκατοντάδες ακόμη οπλικά συστήματα. Όπως μάλιστα εξήγησε ο Σοϊγκού σε 10 περιπτώσεις παρατηρήθηκαν ατέλειες που δεν θα είχαν εντοπιστεί στις δοκιμές των συστημάτων εκτός πεδίο μάχης.

Η εμπλοκή της Ρωσίας, «απέτρεψε τη διάλυση του συριακού κράτους, έσπασε την αλυσίδα της αραβικής άνοιξης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική και ξεκίνησε μια διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης και συμβιβασμού ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του σημαντικού ρόλου της χώρας στον πόλεμο.

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί και προετοιμάζεται Στην ίδια συνεδρίαση η Μόσχα ισχυρίστηκε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ κλιμακώνουν την παρακολούθηση των ρωσικών οπλικών συστημάτων. «Η ένταση της θαλάσσιας παρακολούθησης κοντά στα χωρικά μας ύδατα αυξήθηκε κατά 50%. Καταγράφουμε την κατάσταση και αποτρέπουμε κάθε προσπάθεια παραβίασης των συνόρων μας», σημείωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού. Όπως είπε, αντίστοιχη δραστηριότητα παρατηρείται και από αέρος.

Σε ό, τι αφορά την «Αντιπυραυλική Ασπίδα» που στήνουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκό έδαφος έναντι της Ρωσίας, στη Μόσχα αναφέρουν πως παρά την αναβάθμιση της, οι Ρώσοι είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Ο ρωσικός στρατός δεν έχει άλλη επιλογή, από το να στοχεύει προς το αντιπυραυλικό σύστημα και να το καταστρέψει σε περίπτωση σύρραξης.

Πούτιν: Αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουν, έστω και για ένα λεπτό...
Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι καθ' όλα έτοιμες να εξουδετερώσουν οποιαδήποτε απειλή, όμως τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να παραμείνουν αδρανείς. «Αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουν, έστω και για ένα λεπτό, αν επιτρέψουμε μια και μόνο σοβαρή αποτυχία στην αναβάθμιση του στρατού και του ναυτικού ή στην εκπαίδευση των στρατευμάτων, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ραγδαία, δεδομένου του πόσο γρήγορα γίνονται τα πράγματα στον κόσμο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications