Ο Ομπάμα για πρώτη φορά απειλεί με αντίποινα τη Ρωσία -Για τις επιθέσεις χάκερ
Ο Ομπάμα για πρώτη φορά απειλεί με αντίποινα τη Ρωσία -Για τις επιθέσεις χάκερ

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως όταν μια ξένη κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει την ακεραιότητα των εκλογών μας, πρέπει να αναλάβουμε δράση και θα το κάνομε στο χρόνο και τον τόπο που εμείς θα επιλέξουμε.

Kάποιες από τις κινήσεις θα μπορούν να δημιοσευτούν, κάποιες άλλες όχι.

Ο κ. Πούτιν γνωρίζει πως νιώθω για το θέμα αυτό, γιατί του το είπα ευθέως.»

Δεν είναι σαφές τι δράση προτίθενται να αναλάβουν οι ΗΠΑ καθώς η θητεία του Ομπάμα λήγει στις 20 Ιανουαρίου.

Aμερικανικά ΜΜΕ όπως οι New York Times μετά τις αναφορές του Ομπάμα εκτιμούν ότι σκοπεύει να κινηθεί ο ίδιος άμεσα επιδιώκοντας είτε οικονομικές κυρώσεις είτε κάποιου είδους κυβερνοεπίθεση.

Η αποκάλυψη των emails έφερε σε πολύ δύσκολη θέση το Δημοκρατικό Κόμμα σε μια κρίσιμη καμπή της προεκλογικής εκστρατείας.

Η CIA συμπεραίνει ότι στόχος της Ρωσίας ήταν να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Τραμπ, αλλά δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επινόησαν τη ρωσική ανάμειξη για να κρύψουν την απογοήτευσή τους για την εκλογική ήττα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, που έχει εκφράσει ανοικτά το θαυμασμό του για τον Πούτιν και επέλεξε ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τον πετρελαιά Ρεξ Τίλερσον, που έχει συνεργαστεί στενά με τον ρώσο πρόεδρο, ανήρτησε την Τρίτη αυτό το tweet:

«Αν η Ρωσία, ή κάποια άλλη οντότητα, έκανε κυβερνοεπίθεση, γιατί άργησε τόσο πολύ να δράσει ο Λευκός Οίκος; Γιατί διαμαρτυρήθηκαν μετά την ήττα της Χϊλαρι;»

Για του λόγου το αληθές η κυβέρνηση Ομπάμα ήδη απ’ τον Οκτώβριο είχε κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικούς πολιτικούς ιστότοπους και emails με σκοπό να επηρεάσει τις εκλογές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications