Ιαπωνία: Νέα επιδημία γρίπης των πτηνών
Ιαπωνία: Νέα επιδημία γρίπης των πτηνών

Η Ιαπωνία ξεκίνησε τη θανάτωση 210.00 πουλερικών σε μία προσπάθεια να περιοριστεί νέα επιδημία γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε στα βόρεια, στο νησί Χοκάιντο.

Αυτή είναι η πέμπτη μαζική θανάτωση πτηνών από την έναρξη του χειμώνα στην Ιαπωνία. Ο ιός H5 έχει εντοπιστεί σε αρκετές φάρμες πουλερικών σε όλη τη χώρα. Εκτός από τη θανάτωση πουλερικών και παπιών, οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά πουλερικών και προϊόντων τους σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μολυσμένες περιοχές και παράλληλα αποστειρώνουν τους δρόμους που οδηγούν σε αυτές.

Η διαδικασία θανάτωσης των πουλερικών είναι αργή. Το Σάββατο το βράδυ, θανατώθηκαν μόνο 32.310 κοτόπουλα στο Σίμζου και στο Χοκάιντο, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

«Συνεχίζουμε τις διαδικασίες θανάτωσης αλλά σήμερα είναι πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί η θερμοκρασία έπεσε πολύ το βράδυ» και επιπλέον η χιονόπτωση δυσκολεύει πολύ τα πράγματα, τόνισε ένα αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις αρχές του μήνα, 550.000 κοτόπουλα θανατώθηκαν στην πόλη Νιγκάτα στην κεντρική Ιαπωνία και 23.000 πάπιες στην περιφέρεια Αομόρι, νότια του Χοκάιντο. Αυτές ήταν οι πρώτες περιπτώσεις γρίπης των πτηνών σε αγροκτήματα στην Ιαπωνία από τον Ιανουάριο του 2015.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications