29 νεκροί από έκρηξη σε αγορά πυροτεχνημάτων στο Μεξικό - Συγκλονιστικό βίντεο
29 νεκροί από έκρηξη σε αγορά πυροτεχνημάτων στο Μεξικό - Συγκλονιστικό βίντεο

Τουλάχιστον 29 είναι νεκροί από τις εκρήξεις που έγιναν στην αγορά πυροτεχνημάτων Σαν Παμπλίτο στο Τολτέπεκ, περίπου 32 χλμ βόρεια της Πόλης του Μεξικού, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία δεκαετία που γίνονται εκρήξεις πυροτεχνημάτων στην ίδια αγορά. Από την έκρηξη στην αγορά πυροτεχνημάτων Σαν Παμπλίτο στο Τολτέπεκ τραυματίστηκαν επίσης και τουλάχιστον άλλα 70 άτομα, σύμφωνα με ένα tweet της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Ο Ισίντρο Σάντσεζ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτης βοηθείας του Τολτέπεκ, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών δεν ήταν τελικός, καθώς τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή.

Πλάνα από τοπικό κανάλι τηλεόρασης έδειχναν πολύχρωμα πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς ένα τεράστιο σύννεφο καπνού ανέβαινε πάνω από την αγορά ενώ πανικόβλητα άτομα προσπαθούσαν να απομακρυνθούν. Πλάνα από τον αέρα έδειχναν καμμένα κιόσκια και κατεστραμμένα κτίρια.

Παρόμοια έκρηξη είχε γίνει στη δημοφιλή αγορά τον Σεπτέμβριο του 2005, λίγο πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα απελευθέρωσης, τραυματίζοντας πολλά άτομα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications