Κουρουμπλής: Δώσαμε τα λεφτά στους συνταξιούχους και το πρόβλημα λύθηκε
Κουρουμπλής: Δώσαμε τα λεφτά στους συνταξιούχους και το πρόβλημα λύθηκε

«Η χώρα προχωρά σταθερά στο να βγει από την κατάσταση που την έφεραν αυτοί που θέλουν να ξανάρθουν στην εξουσία», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον «Βήμα Fm» και υπογράμμισε ότι η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Ο κ. Κουρουμπλής επιτέθηκε σε όσους έκαναν λόγο για καταστροφή της χώρας, με αιχμή το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους, υπογραμμίζοντας ότι: «Εμείς δώσαμε στον κόσμο αυτά τα λεφτά και το πρόβλημα έχει λυθεί (με τους θεσμούς) τώρα που μιλάμε».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφερόμενος στην επιστολή Τσακαλώτου, είπε ότι πρόκειται για εξηγήσεις που δίνει ο υπουργός Οικονομικών προς τους δανειστές, ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις χωρίς συνεννόηση και απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για ταπεινωτική επιστολή.

«Στο τέλος της τετραετίας θα είναι πάλι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής και είπε ότι λάθη γίνονται, αλλά είναι λογικό στο πλαίσιο της δράσης. Επανέλαβε τη θέση του ότι θα έπρεπε να στηριχτεί το κοινωνικό μέρισμα του Σαμαρά, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, είχε πέσει από τον Ιούνιο του 2014.

Ερωτηθείς για τη φορολογία των ναυτικών, ο κ. Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος. Μάλιστα, επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου από βήματος της Βουλής, ότι για το 2017 και το 2018 δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στη φορολογία των ναυτικών.

Πηγή: newsbeast.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications