Αυτή την φορά το «ΟΧΙ» το είπαν οι Ιταλοί: MONO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ!!
Αυτή την φορά το «ΟΧΙ» το είπαν οι Ιταλοί: MONO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

Το ιταλικό «ΟΧΙ» παρόμοιο με το BREXIT και τη νίκη Τραμπ – Τρίζει η Ευρωζώνη

Οι Ιταλοί με ένα ηχηρό «ΟΧΙ» απέρριψαν τη συνταγματική μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε ο αριστεροκομμουνιστης Ματέο Ρέντσι αυτα σε ένα δημοψήφισμα που θεωρείται παρόμοιο με το Brexit και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις αγορές σε όλο τον κόσμο.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα αναταραχή στον ήδη «γονατισμένο» κλάδο των ιταλικών τραπεζών και να ωθήσει την Ευρωζώνη σε μια νέα τραπεζική αλλά και πολιτική κρίση.Οι ιταλικές τράπεζες κατέχουν κάποια 286 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων, περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των 990 δισ. ευρώ των επισφαλών δανείων σε όλη την Ευρωζώνη.

Πολλές ιταλικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με βουνό προβλημάτων, με την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και παλιότερη στον κόσμο, την Monte dei Paschi di Siena, να στοχεύει να ξεκινήσει την άντληση 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να επιβιώσει.

Οι επενδυτές δεν αναμένεται να συμμετέχουν, αν επικρατήσει πολιτική αστάθεια, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει για να αποτρέψει την κατάρρευση.Οι αναλυτές ανησυχούν ότι η κατάρρευση της Monte dei Paschi θα μπορούσε να «χτυπήσει» την εμπιστοσύνη σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα και να προκαλέσει μια κρίση που θα μπορούσε να παρασύρει μαζί πολλές τράπεζες της Ιταλίας αλλά και της Ευρωζώνης.

«Αν υπάρξει ένα σοκ στην Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να ηρεμήσει τις αγορές, η πιθανότητα μετάδοσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αυτή του Brexit», σημείωσε πρόσφατα η BlackRock.

Αλήθεια! Τί είδους δημοκρατία είναι αυτή, που σε κάθε εκλογική διαδικασία συνδέουν το αποτέλεσμα με την τύχη των εβραϊκών τραπεζών; σωστά μάντεψες όταν δεν βγαίνουν οι δικοί τους, τα χρήσιμα αριστερα μορφώματα αυτα κανουν οι Εβραίοι σε πρώτη φάση, μετα μαζεύουν τα διανοητικά αναπηρα τους κομμουνιστες εκ γενετής με μίασμα στο καμένο εγκέφαλο τους , και κανουν διαδηλώσεις!κτλ κτλ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications