Για μοναδικό ρεκόρ στο διάστημα πάει η Ινδία με τον ISRO
Για μοναδικό ρεκόρ στο διάστημα πάει η Ινδία με τον ISRO

Ο ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO: Indian Space Research Organization) πραγματοποιεί φιλόδοξα βήματα με στόχο αν αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της διεθνούς αγοράς στον τομέα της εκτόξευσης μικροδορυφόρων, καθώς μέσω του εμπορικού του βραχίονα, της εταιρίας Antrix Corporation, σχεδιάζει την ταυτόχρονη εκτόξευση 83 δορυφόρων!

Η εκτόξευση θα γίνει με το όχημα εκτόξευσης «Polar Satellite Launch Vehicle» (PSLV-C37) τον ερχόμενο Ιανουάριο από το διαστημικό κέντρο Satish Dhawan στην περιοχή Sriharikota. Στην αποστολή θα εμπεριέχονται τρεις ινδικοί δορυφόροι Cartosat-2 βάρους 730 κιλών και άλλοι 80 βάρους 500 κιλών διεθνών πελατών, από το Ισραήλ, το Καζακστάν, την Ολλανδία, την Ελβετίας και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ινδοί υπολογίζουν ότι την ερχόμενη δεκαετία θα κατασκευαστούν 2.500 δορυφόροι για κράτη ή ιδιωτικούς πελάτες, για δορυφορική πλοήγηση, παράκτια επιτήρηση και άλλες διαστημικές εφαρμογές. Η τοποθέτησή τους σε τροχιά είναι μια σαφέστατη επιχειρηματική ευκαιρία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications