Die Welt: Πρόσφυγας (λαθροεισβολέας) από το Πακιστάν ο οδηγός του φορτηγού που έσπειρε τον θάνατο video
Die Welt: Πρόσφυγας από το Πακιστάν ο οδηγός του φορτηγού που έσπειρε τον θάνατο

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, γράφει πως o οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είναι Πακιστανός πρόσφυγας και ότι εισήλθε στη Γερμανία μέσω Πάσαου ως πρόσφυγας τον Δεκέμβριο του 2015.

Διέμενε σε έναν ξενώνα για πρόσφυγες στο κτίριο όπου παλιά στεγαζόταν το αεροδρόμιο του Tempelhof, δήλωσε σήμερα στο Reuters γερμανική πηγή ασφαλείας.Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι οι αρχές τον συνέλαβαν και πως έχει απασχολήσει τις αρχές, όχι όμως για υποθέσεις σχετικές με τρομοκρατία, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε νωρίτερα την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος τον πανικό που προκάλεσε η επίθεση, ωστόσο συνελήφθη περίπου μία ώρα μετά. Στο φορτηγό επέβαινε και δεύτερο άτομο, πολωνικής καταγωγής, το οποίο σκοτώθηκε κατά την επίθεση. Πιθανότατα πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη του οχήματος Άριελ Ζουράφσκι δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του από το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Ζουράφσκι είπε ότι ο οδηγός ήταν ξάδελφός του και εκτελούσε δρομολόγιο από τη Ρώμη προς την Πολωνία, κάνοντας στάση στη γερμανική πρωτεύουσα. «Δεν είχα νέα του από το απόγευμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι του συνέβη. Είναι ξάδελφός μου και τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Πιστεύω ότι κάτι του συνέβη, ότι κάποιος έκανε πειρατεία στο φορτηγό μου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, εικάζεται ότι η νταλίκα εκλάπη από τον οδηγό και ότι το δεύτερο άτομο που βρέθηκε μετά την επίθεση νεκρό μέσα στην καμπίνα ήταν ο πολωνός επαγγελματίας στον οποίο ανήκε το όχημα και ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε πέσει θύμα απαγωγής. Η νταλίκα είχε πολωνικές πινακίδες και σύμφωνα με την πολωνική ιδιοκτήτρια εταιρία εκλάπη χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications