Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν αυτό δεχτεί μια σφαίρα; [Βίντεο]
 Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν αυτό δεχτεί μια σφαίρα; [Βίντεο]

Καλύτερα να μη συμβεί ποτέ σε κανένα. Το πιθανότερο είναι ή ότι θα πεθάνει, ή ότι θα τραυματιστεί συχνά ανεπανόρθωτα. Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν αυτό δεχτεί μια σφαίρα; Ποια είναι η ζημιά που υφίστανται οι ιστοί και τα κόκαλα που ξεσκίζονται και συνθλίβονται από το μολύβι; Επιστήμονες επιχείρησαν ένα πείραμα όχι φυσικά με ανθρώπινη σάρκα, αλλά με ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινού.

Από κοντινή απόσταση το πυροβόλησαν και κατέγραψαν με υπερ-ευαίσθητες κάμερες υψηλής ταχύτητας πως η σφαίρα που βγαίνει από την κάννη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων, καρφώνεται στο κρέας. Και μπορεί η οπή εισόδου να είναι σχετικά μικρή, η έξοδος της σφαίρας ανοίγει μια μεγάλη τρύπα.

Μεγάλη ζημιά επίσης προκαλούν και τα αέρια της σφαίρας, η οποία ως γνωστόν δεν πηγαίνει μόνο ευθεία, αλλά ταυτόχρονα γυρίζει με ταχύτητα γύρω από τον άξονα της σαν τρυπάνι. Επίσης δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν τραυματιστεί ελαφριά από σφαίρα που μιλάνε για ένα ισχυρότατο σοκ που υφίσταται ο οργανισμός, όταν δέχεται το καυτό μολύβι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications