7 Νοε 2016

Ρεκόρ απολύσεων τον Οκτώβρη – Χάθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας

Ρεκόρ απολύσεων τον Οκτώβρη – Χάθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας

Νέο αρνητικό ρεκόρ στην αγορά εργασίας έβγαλε το σύστημα «Εργάνη» για τον μήνα Οκτώβριο – Άνω των 80.000 θέσεων το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων που ξεπερνάει τις 80.000 θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά, κατέγραψε το σύστημα Εργάνη τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Tο συγκεκριμένο πολύ αρνητικό στοιχεία που σχετίζεται με τις ροές απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και δείχνει ότι το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην αγορά εργασίας, όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη, από μήνα σε μήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα προηγούμενα έτη, ο Οκτώβριος είναι μήνας που το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων είναι αρνητικό κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της θερινής τουριστικής περιόδου. Όμως οι απολύσεις ποτέ δεν είχαν φτάσει να είναι τόσο πολύ περισσότερες από τις προσλήψεις. Συνήθως το αρνητικό πρόσημο κυμαινόταν στα επίπεδα από 40.000 έως 57.000 θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ο Οκτώβριος του 2015, όπου το αρνητικό ισοζύγιο είχε προσεγγίσει τις 56.473 θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περσινός Οκτώβριος ήταν ο πρώτος μήνας μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε μια περίοδο όπου τα capital controls είχαν επίσης επηρεάσει αρνητικά την πορεία της αγοράς εργασίας.

Ο φετινός Οκτώβριος δεν έχει τέτοιες «δομικές» αδυναμίες και όμως το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων είναι πολύ δυσμενέστερο… Από τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, ξεχωρίζει και πάλι η αυξητική πορεία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Δεν είναι υπερβολή αν ειπωθεί ότι πια, 6 στις 10 νέες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, είναι είτε μερικής, είτε εκ περιτροπής απασχόλησης, γεγονός που δείχνει την τάση περαιτέρω συμπίεσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, πολύ πιο κάτω από το κατώτατο όριο των 586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, των 511 ευρώ.

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΦΕΚ 267/26-08-2016) ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ :http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/kya11656-241-26082016.pdf ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ! ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ 2-3 ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΡΙΣΜΌ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ!!

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ρεκόρ απολύσεων τον Οκτώβρη – Χάθηκαν 80.000 θέσεις εργασίας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats