Ποια Σχολεία Κλείνουν Λόγω Κακοκαιρίας -Πού Χιονίζει
Ποια Σχολεία Κλείνουν Λόγω Κακοκαιρίας -Πού Χιονίζει

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη πολλά σχολεία της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Οι δήμοι ανακοινώνουν ότι οι μαθητές δεν θα κάνουν μαθήματα ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα.

Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, λόγω των προβλημάτων και των ζημιών που δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις, το Δημοτικό σχολείο Καλλονής και το Δημοτικό Σχολείο Κεραμίου θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα λειτουργήσουν.

Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά

Μία διδακτική ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, λόγω πρόβλεψης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και συνεχιζόμενης χιονόπτωσης. Η ώρα προσέλευσης για τα νηπιαγωγεία θα είναι 9.20-9.30. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι κανονικά ανοιχτές από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών και των ΚΤΕΛ Κοζάνης θα τροποποιηθούν αναλόγως.

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως εξής: ΔΕ Καμβουνίων – Λιβαδερού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 2 ώρες αργότερα (10π.μ.), ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. ΔΕ Βελβεντού τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 1 ώρα αργότερα (9.05 π.μ.). ΔΕ Σερβίων τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 1 ώρα αργότερα, ενώ τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν 2 ώρες αργότερα (λόγω μετακίνησης. μαθητών από άλλες Τοπικές Κοινότητες).

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο δήμος Εορδαίας τονίζει ότι “για αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 κανονικά θα λειτουργήσουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) του Δήμου Εορδαίας. Οποιαδήποτε διαφορετική ενημέρωση οφείλεται σε παραπληροφόρηση”, προστίθεται στην ανακοίνωση του δήμου

Πού χιονίζει

Χιονίζει κατά διαστήματα στις περιοχές βόρεια από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα χιονόπτωση σημειώνεται στον δρόμο Πανοράματος – Χορτιάτη, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, καθώς και στις περιοχές βόρεια της λίμνης Βόλβης (Λαγκαδίκια, Περιστερώνας, Γερακαρού). Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται κανονικά με εξαίρεση τον νομό Ημαθίας όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών επίσης χιονίζει και στην Βέροια και στην Νάουσα Ημαθίας και μάλλον τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου Φλώρινας. Κλειστός είναι από τις 8.30 το βράδυ ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Ο χιονιάς έφθασε και στην Μαγνησία, κυρίως στα ορεινά του Πηλίου, όπου ξεκίνησε η χιονόπτωση από τις 7 το απόγευμα και σταδιακά έχει αρχίσει να ασπρίζει στέγες και ύπαιθρο, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους δρόμους. Η θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου στις 8 απόψε ήταν στους -4 και κατά την διάρκεια της νύχτας θα πέσει στους -7. Στον Βόλο ρίχνει χιονόνερο και τα θερμόμετρα δείχνουν 6 βαθμούς, ενώ η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, είναι έτοιμη με δεκάδες μηχανήματα να καθαρίσουν τους δρόμους εφ’ όσον χρειασθεί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications