24 Νοε 2016

Ολλανδία: Απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους -

Ολλανδία: Απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους -

Παρόλο που στην Ολλανδία είναι μόνο μερικές εκατοντάδες οι μουσουλμάνες που κυκλοφορούν στους δρόμους με μπούρκα ή νικάμπ, οι διαμάχες που έχουν δημιουργήσει οι δημόσιες συζητήσεις για το θέμα οδήγησαν την κυβέρνηση της χώρας στην απόφαση για την απαγόρευση της σχετικής ενδυμασίας.

Ο Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών Ronald Plasterk χαρακτήρισε την Ολλανδία μια ελεύθερη χώρα, όπου οι άνθρωποι μπορούν να καλύπτουν το πρόσωπό τους, αν το επιθυμούν, αλλά εισηγήθηκε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα απαγορεύεται η μπούρκα και το νικάμπ στους δημόσιους χώρους, όπως είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η σχετική πρόταση δεν έχει σχέση με θέματα θρησκείας, αλλά με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει αν πρέπει οι μουσουλμάνες να κυκλοφορούν με καλυμμένα τα πρόσωπα στους δρόμους της χώρας και ανέφερε ότι στους δημόσιους χώρους, όπως είναι τα κυβερνητικά κτήρια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία, οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να κοιτάζονται στα μάτια.

Αν η πρόταση νόμου του Ολλανδού υπουργού Εσωτερικών πάρει την έγκριση του Κοινοβουλίου και της Γερουσίας, η χώρα θα είναι η τρίτη κατά σειρά στην Ευρώπη, μετά την Γαλλία και το Βέλγιο που απαγορεύει την μπούρκα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Jacques Monasch κατά την συζήτηση για το θέμα στο Κοινοβούλιο αποκάλεσε την μπούρκα «σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών» και διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα στα θεωρεία.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ολλανδία: Απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους -
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications