8 Νοε 2016

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ικανή να καταρρίψει αεροσκάφη θα πλήξει τη Γη την 8η Νοεμβρίου?

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ικανή να καταρρίψει αεροσκάφη θα πλήξει τη Γη την 8η Νοεμβρίου

Μια ηλιακή καταιγίδα ικανή να καταρρίψει αεροπλάνα και να προκαλέσει μαζικές διακοπές ρεύματος θα χτυπήσει τη Γη την ίδια ημέρα με τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Μια ηλιακή καταιγίδα ικανή να καταρρίψει αεροσκάφη θα πλήξει τη Γη την 8η Νοεμβρίου. Δεν αποκλείεται να προκαλέσει μαζικές διακοπές ρεύματος και χάος στα συστήματα επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Στις 5 Νοεμβρίου, ένα τηλεσκόπιο της NASA κατέγραψε εικόνες από το βόρειο ημισφαίριο του Ήλιου, το οποίο ήταν ασταθές και τελικά εξερράγη. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στο διάστημα ένα «τεράστιο κανόνι φωτιάς», ένα κύμα ακτινοβολίας και ηλιακού ανέμου, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική πύλη Space Weather.

Από την πλευρά της η βρετανική εφημερίδα «The Daily Star» ισχυρίζεται ότι οι ασταθείς συνθήκες στην επιφάνεια του ήλιου θα μπορούσαν να σπείρουν τον όλεθρο στα συστήματα ηλεκτρισμού και στα συστήματος επικοινωνιών σε όλο τον κόσμο στις 8 Νοεμβρίου. Αυτό το γεγονός θα προκαλέσει μια ηλιακή καταιγίδα ικανή να καταρρίψει αεροσκάφη και να προκαλέσει μαζικές διακοπές ρεύματος.

Το χειρότερο σενάριο είναι μια ηλιακή καταιγίδα μεγάλης κλίμακας θα μπορούσε να έχει ισχύ ισοδύναμη με την καταστροφική δύναμη εκατομμυρίων πυρηνικών βομβών. Μια τέτοια επικίνδυνη κοσμική ακτινοβολία θα μπορούσε να τελειώσει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε, λένε οι επιστήμονες.

Αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να αποφύγουμε αυτή την καταιγίδα υπογραμμίζει η «Daily Star». Τον Οκτώβριο, η Γη απέφυγε μια ηλιακή καταιγίδα που απειλούσε να βυθίσει στο σκοτάδι εκατομμύρια ανθρώπους.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ικανή να καταρρίψει αεροσκάφη θα πλήξει τη Γη την 8η Νοεμβρίου?
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications