5 Νοε 2016

Χίος: Άγριες συμπλοκές λαθρομεταναστών με καδρόνια και μαδέρια στη Σούδα (Βίντεο)

Χίος: Άγριες συμπλοκές λαθρομεταναστών με καδρόνια και μαδέρια στη Σούδα (Βίντεο)

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στο πρόσωπο - Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον καταυλισμό - Οι συνθήκες διαβίωσης θυμίζουν Ειδομένη..

Μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί μοιάζει πλέον ο καταυλισμός της Σούδας, με τις συμπλοκές να αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητας όσων διαμένουν εκεί.Αυτό συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ομάδα λαθρομεταναστών συνεπλάκη με άλλη ομάδα, φθάνοντας στο σημείο χρήση καδρονιών που είχαν ξηλώσει προηγουμένως από παλέτες πάνω στις οποίες είναι τοποθετημένες σκηνές.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο λαθρομετανάστες στο πρόσωπο. Την κατάσταση ανέλαβε να εξομαλύνει η διμοιρία των ΜΑΤ που βρέθηκε στο σημείο δρώντας ακαριαία. Μόλις όμως απομακρύνθηκαν οι συμπλοκές συνεχίστηκαν αυτή τη φορά με γροθιές στο πρόσωπο και στο σώμα.

Η παρουσία του ΕΚΑΒ στον καταυλισμό ήταν άμεση, προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες που τελικά απομακρύνθηκαν στις σκηνές τους και η κατάσταση εξομαλύνθηκε.Την παρουσία της στο σημείο έκανε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποστέλλοντας 1 όχημα με 2 άνδρες υπό τον φόβο εμπρησμού, που συνήθως χρησιμοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει στα άκρα. Πλέον η κατάσταση δεν ελέγχεται και αν δεν απομακρυνθούν από τη Σούδα οι πρόσφυγες τότε σύντομα θα έχουμε χειρότερες εξελίξεις», ανέφεραν στον «π» εργαζόμενοι στον χώρο.

Οι συνθήκες διαβίωσης στην καταυλισμό της Σούδας θυμίζουν την κατάσταση που επικρατούσε στην Ειδομένη, καθώς οι σκηνές έχουν επεκταθεί σχεδόν μέχρι τη θάλασσα. Παράλληλα, με την πρόσφατη βροχή που έπεσε στο νησί της Χίου, το μέρος γέμισε λάσπες και σκουπίδια, αυξάνοντας δραματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών.

Συνθήκες που παραπέμπουν σε... Ειδομένη... Η πρωινή μπόρα που ξέσπασε πάνω από την πόλη της Χίου ήταν αρκετή προκειμένου να αναδείξει για ακόμη μία φορά την ανεπάρκεια του καταυλισμού της Σούδας ως προς τη δυνατότητα που παρέχει για τη διαμονή προσφύγων και λαθρομεταναστών με αξιοπρεπείς συνθήκες.Μέσα σε λίγα λεπτά ο καταυλισμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να προσπαθούν να περισώσουν τα υπάρχοντά τους αφού οι σκηνές γέμισαν με νερό.

«Η κατάσταση εκεί δεν είναι ικανοποιητική για τον χειμώνα. Η Σούδα φιλοξενεί μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που μπορεί και όχι σε ικανοποιητικές συνθήκες. Το προσωπικό είναι εκεί για να προλάβει ότι μπορεί όμως υπάρχουν άνθρωποι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα και όπως έχω πει, ο καταυλισμός αυτός πρέπει να κλείσει», ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας Γ. Καραμανής, παραπέμποντας στην τριμελή επιτροπή που συστάθηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής με τη συμμετοχή των Στρ. Γδύση, Γ. Παπαδόπουλου και Β. Ποταμούση, για το κλείσιμο του καταυλισμού.

«Αυτό που κάνω εγώ εκεί είναι η διαχείριση της καθημερινότητας και να περιορίσουμε τις άσχημες συνθήκες τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους περίοικους», προσέθεσε.«Δεν μιλάμε για μία κατάσταση οργανωμένη όπως ήταν πέρσι. Ο καταυλισμός δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια παραμονή», ανέφερε λέγοντας ότι σήμερα ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται είναι οι 700, μέγεθος μη διαχειρίσιμο με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί την χειμερινή περίοδο.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Χίος: Άγριες συμπλοκές λαθρομεταναστών με καδρόνια και μαδέρια στη Σούδα (Βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats