Δυστύχημα με σχολικό στα Κατεχόμενα, νεκρές δύο μαθήτριες και ο οδηγός
Δυστύχημα με σχολικό στα Κατεχόμενα, νεκρές δύο μαθήτριες και ο οδηγός

Με φορτηγό συγκρούστηκε ένα σχολικό λεωφορείο σε περιοχή του κατεχόμενου Πενταδακτύλου στα βόρεια της Λευκωσίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μαθήτριες 16 ετών και ο οδηγός του λεωφορείου. Επίσης, τραυματίστηκαν άλλα πέντε άτομα, εκ των οποίων τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο οδηγός παρέλαβε τα παιδιά απο το χωριό Χάρτζια της Επαρχίας Κερύνειας και προκειμένου να αποφύγει την πυκνή κίνηση που επικρατεί στους δρόμους της περιοχής, πήρε τον ορεινό δρόμο (Δικώμου - Κερύνειας). Ο δρόμος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λόγω του ότι είναι ορεινός και κοντά στα λατομεία που βρίσκονται στις παρυφές του Πενταδακτύλου, χρησιμοποιείται κυρίως από φορτηγά και γι' αυτό έχει μεγάλες λακούβες.

Λόγω του σκότους, νταλίκα η οποία έστριψε από στροφή προκειμένου να μπει σε λατομείο, δεν πρόσεξε το μικρό λεωφορείο και ως αποτέλεσμα το καταπλάκωσε. Στο λεωφορείο επέβαινε και η σύζυγος του οδηγού, η οποία είναι επίσης σοβαρά τραυματισμένη.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν. Όπως μεταδίδουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ο κ. Ακιντζί θα επιστρέψει στα Κατεχόμενα το απόγευμα και όχι αύριο, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του τουρκοκύπριου Μπαρίς Μπουρτζιού, στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο εάν χρειαστεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications