17 Νοε 2016

Η Ατλαντίδα της Λίθινης Εποχής – Ερευνητές ανακάλυψαν μία βυθισμένη «πόλη» 9.000 ετών [Βίντεο]

Η Ατλαντίδα της Λίθινης Εποχής – Ερευνητές ανακάλυψαν μία βυθισμένη «πόλη» 9.000 ετών [Βίντεο]

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει μία βυθισμένη «πόλη» 9.000 ετών στη θάλασσα της Σουηδίας, που την παρομοίασαν με την «Ατλαντίδα της Λίθινης Εποχής».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η περιοχή είναι ένα κατάλοιπο της Λίθινης Εποχής, απ’ όπου έχουν ανακτηθεί ένα σύνολο από πολυάριθμα ιδιόμορφα αντικείμενα με άγνωστες επιγραφές χαραγμένες στην επιφάνειά τους.

Οι κάτοικοι του οικισμού Stone Age Atlantis ήταν κυρίως αφωσιωμένοι στην αλιεία και ζούσαν στην περιοχή μόνο ένα μέρος του έτους. Τα αρχαιολογικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν από τους εμπειρογνώμονες εκτείνονται κατά μήκος τριών χιλιομέτρων από την ακτή.

Υπολογίζεται ότι τα λείψανα χρονολογούνται από τη Μεσολιθική περίοδο, αν όχι ακόμη και περισσότερο.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο οικισμός της Λίθινης Εποχής ήταν παλαιότερα στις όχθες μιας λιμνοθάλασσας και κατοικούταν μόνο σε ορισμένες περιόδους του έτους.

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να αναδημιουργήσουν το περιβάλλον για να έχουν μια ιδέα για το πώς ήταν η ζωή για τους ανθρώπους σχεδόν 10.000 χρόνια πριν.

«Αυτές οι περιοχές είναι γνωστές, αλλά μόνο μέσα από διάσπαρτα ευρήματα. Τώρα έχουμε την τεχνολογία για πιο λεπτομερείς ερμηνείες του τοπίου», λέει ο Anton Hansson από το Πανεπιστήμιο γεωλογίας του Lund.

«Αν θέλουμε να κατανοήσουμε πλήρως πώς οι άνθρωποι διασκορπίστηκαν από την Αφρική, καθώς και τον τρόπο ζωής τους, θα πρέπει επίσης να βρούμε όλους τους οικισμούς τους. Αρκετοί από αυτούς είναι σήμερα κάτω από το νερό, δεδομένου ότι η στάθμη της θάλασσας είναι υψηλότερη σήμερα, από τη διάρκεια του τελευταίου παγετώνα. Οι άνθρωποι έχουν πάντα προτιμούσε παράκτιες περιοχές », καταλήγει ο Hansson.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η Ατλαντίδα της Λίθινης Εποχής – Ερευνητές ανακάλυψαν μία βυθισμένη «πόλη» 9.000 ετών [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications