Άσχημα ξεκίνησε η σχέση Ελλάδας-Τραμπ! με τους  κομμουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ
Άσχημα ξεκίνησε η σχέση Ελλάδας-Τραμπ! με τους  κομμουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ

Άσχημα ξεκίνησε η σχέση Τραμπ-Ελλάδος καθώς χθες η κυβέρνηση απαράδεκτα άργησε να αποστείλει τηλεγράφημα συγχαρητηρίων στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο δε Ρ.Τ.Ερντογάν δεν ήταν κορόιδο και τον πήρε αμέσως τηλέφωνο να τον συγχαρεί και είχε εκτενή συζήτηση με το Ν.Τραμπ για «όλα».

Βέβαια δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που είναι υπεύθυνη για «αργά αντανακλαστικά» και για διαρροές του τύπου «Ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός για ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων»! προσβάλοντας τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το ίδιο απαράδεκτη αν όχι περισσότερο είναι και η ΝΔ της οποίας ο εκπρόσωπος ανέβασε tweet με το οποίο σχολίασε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές με το απίστευτο tweet: «It's the end of the world as we know it. Σκέψη. Περισυλλογή. Δράση»! Τι εννοεί με τον όρο «Δράση». Θα δράσουμε εναντίον του νέου Αμερικανού προέδρου; Πλάκα κάνουμε;

Η Σερ, η οποία είχε πει ότι θα μετακόμιζε στον Δία στην περίπτωση που εκλεγεί ο Τραμπ, έστειλε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το μήνυμα: «Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Λυπάμαι για τους νέους».

Έχει διαφορά με αυτό που ανέβασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ;
Και σαν να μην έφτανε αυτό πριν από λίγο ήρθε και η δήλωση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη: «Το μούδιασμα είναι διάχυτο εδώ στις Βρυξέλλες» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm». «Υπάρχουν πολλά θέματα που αφορούν τις σχέσεις της Ε.Ε. με τον στρατηγικό μας εταίρο που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η τρομοκρατία, η ασφάλεια και η διεύρυνση των εμπορικών μας σχέσεων».

Η κ. Σπυράκη υπενθύμισε τις προεκλογικές δηλώσεις του Τράμπ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει νεκρή τη συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών και έκανε και ειδική αναφορά στις σχέσεις Τράμπ-Πούτιν.
Δηλαδή η ΕΕ ενοχλείται από την προοπτική αναθέρμανσης των σχέσεων με την Ρωσία και συνεργασίας με την Αμερική του Ν.Τραμπ (διότι σαφώς επρόκειται περί διαφορετικής Αμερικής από αυτή του Μ.Ομπάμα). Τελικά αυτή η ΕΕ ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;

«Αυτό το σοκ (έτσι χαρακτήρισε την εκλογή Τραμπ) οδηγεί την Ευρώπη στην ανάγκη να σταθεί στα πόδια της, η Ένωση αναζητά ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την ασφάλεια. Επιπλέον, αναζητείται σε θεσμικό επίπεδο το πλαίσιο μέσα στο οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία»

Πρώτη φορά ακούγονται τέτοια πράγματα. Στις Βρυξέλλες φαίνεται πως αγνοούν το μέγεθος των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η φραστική επίθεση με υπόνοια απειλών για την Ελλάδα που δέχθηκε η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ Κατερίνα Σώκου.

Όλα έγιναν ενώ επέστρεφε από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον με λεωφορείο της γραμμής. Όπως περιέγραψε η ίδια ένας κύριος την ώρα του ταξιδιού μιλούσε στο κινητό του και μάλιστα χαμηλόφωνα. Όμως αυτό ενόχλησε μια κυρία συνταξιδιώτη η οποία του έκανε παρατήρηση. Σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκε στην πρωινή εκπομπή του σταθμού η Κατερίνα Σώκου επειδή είχε άγχος γιατί θα την καλούσαν για να βγει στην εκπομπή, απευθύνθηκε στη γυναίκα και της είπε ότι ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα κακό και ότι δεν απαγορεύεται να μιλάς στο κινητό ενώ ταξιδεύεις...

Η κυρία δεν απάντησε αλλά περίμενε την Κατερίνα Σώκου να κατέβει από το λεωφορείο και τότε της είπε: «δεν είχες κανένα δικαίωμα να μιλήσεις και να παρέμβεις σε αυτό. Τώρα που βγάλαμε όμως τον Τραμπ σε εσένα και τους ομοίους σου (γιατί κατάλαβε ότι δεν είναι Αμερικανίδα ) θα σας μάθουμε τρόπους!».

Δεν ξέρουμε κατά πόσο η Αμερικανίδα κατάλαβε ότι επρόκειτο περί Ελληνίδας αλλά ακόμα και σημειολογικά να το δει κανείς η σχέση μας με Τραμπ δεν ξεκίνησε καλά, ελπίζουμε αυτό να αλλάξει σύντομα γιατί όπως είπε και ο προεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β.Λεβέντης «ο Ν.Τραμπ είναι ευκαιρία για την Ελλάδα ο Μ.Ομπάμα ήταν μόνο λόγια».

Καλό είναι στην Αθήνα να προσέχουν πολύ, πλέον. Από τις ΗΠΑ και ειδικά από τον Ν.Τραμπ, εξαρτάται αν η χώρα γλιτώσει τον ακρωτηριασμό τα επόμενα χρόνια, έτσι όπως έχουν καταφέρει οι πολιτικές ηγεσίες της τελευταίας δεκαετίας να αφοπλίσουν τη χώρα. Ζητάμε όπλα, πολιτική υποστήριξη κλπ. Με το να μην έχει στείλει το Μαξίμου έστω ένα τυπικό τηλεγράφημα, θεωρεί ότι... κάνει αντίσταση;
Για τα άλλα ζητήματα, π.χ. νόμισμα και χρέος, ας μην είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Μάλλον το ένα θα γίνει για να γλυκαθεί το "χάπι" στο άλλο..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications