5 Οκτ 2016

Αποκάλυψη: Σκηνοθετημένες επιθέσεις της al-Qaeda με τα ανάπηρα στο μυαλό έφτιαχνε βρετανική εταιρεία για λογαριασμό των ΗΠΑ!

Αποκάλυψη: Σκηνοθετημένες επιθέσεις της al-Qaeda με τα ανάπηρα στο μυαλό έφτιαχνε βρετανική εταιρεία για λογαριασμό των ΗΠΑ!

Σάλος έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις του Μάρτιν Ουελς, πρώην υπαλλήλου του Γραφείου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, της βρετανικής εταιρείας δημοσίων σχέσεων Bell Pottinger, ότι το Πεντάγωνο των ΗΠΑ πλήρωνε περισσότερα από μισό εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να τρέξει απόρρητο πρόγραμμα προπαγάνδας στη Μέση Ανατολή.

Πιο συγκεκριμένα, αποστολή τους ήταν να κατασκευάζουν οπτικοακουστικό υλικό με υποτιθέμενες επιθέσεις της Αλ Κάιντα ώστε να δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή μία αρνητική εικόνα για την Αλ Κάιντα, που θα εξυπηρετούσε τη διείσδυση των αμερικανικών γεωπολιτικών, γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών συμφερόντων στην περιοχή αυτή.

Τα συγκεκριμένα βίντεο της Bell Pottinger έδειχναν επιθέσεις μαχητών της Αλ Κάιντα και σκοπό είχαν να καταγραφούν τα ίχνη όσων τα παρακολουθούσαν.

Η «δουλειά» γινόταν στη Βαγδάτη, σε χώρο υψίστης ασφαλείας, όπου οι υπάλληλοι της εταιρείας, που εργάζονταν πυρετωδώς για τη δημιουργία του προπαγανδιστικού υλικού, έδιναν αναφορά στο Πεντάγωνο, στη CIA και στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ο Μάρτιν Ουελς, που ήταν πρώην μοντέρ της εταιρείας αποκάλυψε τις «ψυχολογικές επιχειρήσεις» - όπως τις ονόμαζαν - που διεξήγαγαν με εντολές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη δική του ανάμειξη σε αυτή την ιστορία.

«Όταν άρχισαν να εργάζομαι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν γνώριζα πόσο μεγάλο ήταν. Αρχικά υπέθεσα ότι θα καλύπταμε την ειδησεογραφία. Ότι θα επεξεργαζόμασταν τις ειδήσεις που θα έπαιζαν στα διάφορα τοπικά μέσα», είπε. Όπως εξήγησε τα βίντεο που πέρασαν από τα χέρια του ήταν συνήθως ιστορίες για βομβιστικές επιθέσεις κι επιδρομές.

«Είχαμε συνεργεία που βιντεοσκοπούσαν τα γεγονότα, έφερναν το υλικό κι εμείς το μοντάραμε ώστε να μοιάζει σαν θέμα από ένα δελτίο ειδήσεων κάποιου αραβικού δικτύου», σημείωσε. Πέραν των ειδησεογραφικών αποσπασμάτων η εταιρεία κατασκεύαζε επίσης προπαγανδιστικά βίντεο με μηνύματα κατά της Αλ - Κάιντα αλλά και υπέρ της, με σκοπό οι μυστικές υπηρεσίες να αποκτούν στοιχεία μέσω των Google Analytics για το ποιος τα παρακολουθεί.

Την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος των όσων παρήγαγε η Bell Pottinger είχε ο τότε στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους - που ήταν διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ - και σε ορισμένες περιπτώσεις ο Λευκός Οίκος, όπως αποκάλυψε ο Ουελς. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με διάφορες κυβερνήσεις προσφέροντας τις σκοτεινές της υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πρώην σύμβουλο επικοινωνίας της Σιδηράς Κυρίας της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Λόρδο Τίμοθι Μπελ το 1989. Ο ίδιος ο Μπελ μάλιστα επιβεβαίωσε στην εφημερίδα «The Sunday Times», ότι ήταν μια απόρρητη στρατιωτική επιχείρηση. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι 'αυτό. Κάναμε πολλά για να βοηθήσουμε στην επίλυση της κατάστασης στο Ιράκ. Όχι όμως αρκετά. Εμείς δεν καταφέραμε να σταματήσουμε το χάος που προέκυψε, αλλά ήταν μέρος της αμερικανικής μηχανής προπαγάνδας», δήλωσε ο Μπελ.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αποκάλυψη: Σκηνοθετημένες επιθέσεις της al-Qaeda με τα ανάπηρα στο μυαλό έφτιαχνε βρετανική εταιρεία για λογαριασμό των ΗΠΑ!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications