15 Οκτ 2016

Μυστήριο! Σταμάτησαν στρατιωτικά drones με προορισμό την Κρήτη – ΦΩΤΟ

Μυστήριο! Σταμάτησαν στρατιωτικά drones με προορισμό την Κρήτη – ΦΩΤΟ

Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Μπρίντιζι στην Ιταλία χθες με στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε επίδειξη στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ανακαλύφθηκαν σε ρυμουλκούμενο φορτίο στο ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι. Τα drones προέρχονταν από τη Βρετανία και είχαν προορισμό την Ελλάδα. Σε έλεγχο της οικονομικής αστυνομίας και του ιταλικού τελωνείου εντοπίστηκε το ρυμουλκούμενο φορτίο, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ ο οδηγός, ένας 60χρονος Βρετανός συνελήφθη.

Όπως αναφέρει η La Repubblica τo όχημα έφτασε στην Ιταλία από τη Μεγάλη Βρετανία και είχε ως τελικό προορισμό το νησί της Κρήτης, όπου η εταιρεία Meggitt Defense Systems θα πραγματοποιούσε επίδειξη με μη επανδρωμένα αεροσκάφη: πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές ασκήσεις αναφέρει η εφημερίδα.

Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατασχέθηκαν τον Νοέμβριο στο λιμάνι του Μπρίντιζι ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ήταν κρυμμένα στον ψεύτικο πάτο ενός φορτηγού.Ωστόσο στην περίπτωση αυτή, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, ο Βρετανός οδηγός, σταμάτησε πριν από την επιβίβαση στο πλοίο Euroferry Olimpia με προορισμό την Πάτρα, και δεν δίστασε να δηλώσει τον εξοπλισμό που μετέφερε.

Όπως φαίνεται, αναφέρει η εφημερίδα, ο 60χρονος έκανε ένα και μοναδικό λάθος όσο αφορά την παράδοση του εξοπλισμού αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο ιταλικός νόμος προβλέπει οτι για μεταφορές εξοπλισμού θα πρέπει να ειναι ενήμερος ο νομάρχης. Στην περιπτωση αυτη ξέχασε να επικοινωνήσει με τον νομάρχη της περιοχής, Annunziato Varde.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, στον εξοπλισμό πρόκειται για εκτοξευτές KEC Launcher (φωτογραφία κάτω – Air VehicheLauncers) αλλά και για εξοπλισμό μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών. Ειναι ακριβώς η φύση του εξοπλισμού, επειδή σχετίζεται άμεσα με την άμυνα, που οδήγησε τις ιταλικές αρχές να θέσουν τον οδηγό υπο κράτηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των ιταλικών αρχών ο οδηγός, βρίσκεται στο γραφείο του τοπικού εισαγγελέα, και αν κριθεί ένοχος θα τιμωρηθεί με φυλάκιση από ένα έως τρία χρόνια και με πρόστιμο από € 500.00 έως € 3,000.00.

Πηγη: La Repubblica/trcb.it/ agonaskritis
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μυστήριο! Σταμάτησαν στρατιωτικά drones με προορισμό την Κρήτη – ΦΩΤΟ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats