Εντολή για κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών έδωσε η RAF στους πιλότους της πάνω από τη Συρία!
Εντολή για κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών έδωσε η RAF στους πιλότους της πάνω από τη Συρία!

«ΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το «πράσινο φως» για την κατάρριψη ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τη Συρία έδωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στα βρετανικά αεροσκάφη αποκάλυψαν σε δημοσίευμά τους οι Κυριακάτικοι Times.

Η εντολή αυτή αφορά τα αεροσκάφη Torando αλλά και τα Eirofighter Typhoon τα οποία επιχειρούν από την βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο. «Το πρώτο πράγμα που ένας Βρετανός πιλότος πρέπει να κάνει είναι να προσπαθήσει να αποφύγει μια κατάσταση όπου μια μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες για εναέρια εμπλοκή. Αποφεύγεις μια περιοχή όπου υπάρχει ρωσική αεροπορική δραστηριότητα», αναφέρει μη κατονομαζόμενη πηγή του βρετανικού «μόνιμου κοινού αρχηγείου» PJHQ (Permanent Joint Headquarters) το κέντρο επιχειρήσεων από όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται σε ανάπτυξη στο εξωτερικό και έχει την έδρα του στο Λονδίνο για να συνεχίσει:

«Εάν όμως ένας πιλότος διαπιστώσει εκτόξευση βλήματος εναντίον του ή θεωρήσει ότι κινδυνεύει να βληθεί τότε μπορεί να αμυνθεί. Είμαστε σε μια κατάσταση όπου η δράση ενός και μόνο πιλότου και άσχετα της εθνικότητάς του μπορεί να έχει στρατηγικές επιπτώσεις στο σε μελλοντικά γεγονότα», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Βέβαια η σημαντική διαφοροποίηση στις εντολές του βρετανικού υπουργείου Άμυνας έρχεται ακριβώς από τη φράση του εάν ένας πιλότος «πιστέψει ότι μπορεί να βληθεί» τότε είναι ελεύθερος να ανοίξει και αυτός πυρ.

Είναι γεγονός ότι κάτω από τις ιδιαίτερα υπο πίεση συνθήκες που πραγματοποιούνται στην Συρία κατά της ISIS από την βρετανική Αεροπορία (όταν τέλος πάντων πραγματοποιούνται) είναι δυνατόν μια λάθος εκτίμηση να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Τα αεροσκάφη της RAF που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ κατά στόχων της ISIS είναι εξοπλισμένα με βλήματα υπέρυθρης καθοδήγησης AIM-132 ASRAAM τα οποία έχουν εμβέλεια έως και 50 χλμ. σύμφωνα με ορισμένς πηγές (επίσημα είναι 25 χλμ.). Στην βρετανική του Ακρωτηρίου στην Κύπρο υπάρχει κλιμάκιο και Eurofighter Typhoon τα οποία περιστασιακά πραγματοποιούν και αυτά αποστολές στη Συρία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications