ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκε άριστα διατηρημένο ξίφος 3000 ετών στην Δανία
ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Βρέθηκε άριστα διατηρημένο ξίφος 3000 ετών στην Δανία

Ένα 82 εκατοστών ξίφος της Εποχής του Χαλκού ξίφος ανακαλύφθηκε πρόσφατα από ερασιτέχνες αρχαιολόγους κοντά στην πόλη Svebølle της Δανίας, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Vestsjælland.

Οι Ernst Christiansen και Lise Therkildsen, ερασιτέχνες αρχαιολόγοι και κάτοικοι της περιοχής, ανακάλυψαν στη Ζηλανδία, με τον ανιχνευτή μετάλλων τους, το αντικείμενο αυτό κάτω από το έδαφος.

Σε βάθος μόλις 30 εκατοστών, βρήκαν κάτι που έμοιαζε με τη μύτη ενός ξίφους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης, ξαναέθαψαν το αντικείμενο και την επόμενη μέρα επικοινώνησαν με το Μουσείο Vestsjælland.

Ο αρχαιολόγος Arne Hedegaard Andersen του Μουσείου μαζί με τους δύο ερασιτέχνες της περιοχής, πήγε στο σημείο που βρισκόταν θαμμένο το αντικείμενο. Το Μουσείο τόνισε ότι το ξίφος είναι καλοδιατηρημένο. Είναι σε τόσο καλή κατάσταση καθώς διακρίνονται καθαρά μικρές λεπτομέρειες, ενώ είναι ακόμη αιχμηρό σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε. το Μουσείο.

Το ξίφος χρονολογείται στη IV φάση της σκανδιναβικής Εποχής του Χαλκού ή κάπου μεταξύ 1100 και 900 π.Χ..
Από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, πριν τις εργασίες συντήρησης και καταλογογράφησης, το ξίφος εκτίθεται στο Μουσείο Kalundborg.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications