Τριπλή επίθεση στις ΗΠΑ σε Νέα Υόρκη, New Jersey και Μινεσότα - Έπεται συνέχεια;
Τριπλή επίθεση στις ΗΠΑ σε Νέα Υόρκη, New Jersey και Μινεσότα - Έπεται συνέχεια;

Τριπλή (ή τετραπλή;) επίθεση δέχθηκαν τελικά σήμερα οι ΗΠΑ στο εδαφός τους και συγκεκριμένα στην Μινεσότα, στο Μανχάταν και στο Νιου Τζέρσεϊ χωρίς την πρόκληση θανατηφόρων περιστατικών (ενώ μια έκρηξη που έλαβε χώρα στην Βιρτ΄ζινια οι Αρχές τώρα ισχυρίζονται ότι ήταν έκρηξη μετασχηματιστή) αλλά προκαλώντας τρόμο και ανησυχία στον αμερικανικό πληθυσμό (άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος) ότι ουδείς δεν είναι ασφαλής ανεξαρτήτως του που βρίσκεται και τι δουλειά κάνει.

Χρονικά πρώτα έγινε η επίθεση στο Νιου Τζέρσεϊ όπου μετά από μία έκρηξη σε παραλιακή πόλη ανευρέθηκαν άλλες δύο βόμβες που δεν πυροδοτήθηκαν γεμάτες με βίδες και καρφιά.Η βόμβα που πυροδοτήθηκε ήταν σε κάδο απορριμμάτων ακριβώς όπως έγινε και στο Μανχάταν στην Νέα Υόρκη, την στιγμή που στο ήταν έτοιμο να διεξαχθεί το Seaside Semper Five Marine Corps Charity 5K.

Κανείς δεν τραυματίστηκε αλλά η κούρσα ακυρώθηκε και αποκλείστηκαν τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή.Οι Αρχές βρήκαν δύο βόμβες που δεν εξεράγησαν συνδεδεμένες με αυτήν που εξεράγη αλλά φαίνεται ότι «δεν έκανε την ζημιά που ήταν προορισμένη να κάνει» είπε ο Al Della Fave, ο εκπρόσωπος της εισαγγελείας της Ocean County.Η έκρηξη συνέβη την στιγμή που οι δρομείς είχαν πάρει θέση για την έναρξη της κούρσας (ακριβώς όπως είχε γίνει με τον μαραθώνιο της Βοστόνης)Το FBI και η U.S. Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms Explosives (ΒΑFTA) έχουν αναλάβει την έρευνα μαζί με την αστυνομία του New Jersey

Ο κυβερνήτης Chris Christie είπε: «Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από αυτή την βιαιη ενέργει εναντίον των κατοίκων του
New Jersey»Φυσικά δεν βρέθηκαν ύποπτοι.Όμως λίγο αργότερα στην Νέα Υόρκη σημειώθηκε έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν με αποτέλεσμα 30 άνθρωποι να τραυματιστούν εκ των οποίων ένας σοβαρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το κατάστημα King David Gallery στην 23η οδό ανάμεσα στην 6η και 7η λεωφόρο που ειδικεύεται στην εσωτερικη διακόσμηση με υαλικά και καθρέφτες. Η βόβμα είχε τοποθετηθεί σε έναν κάδο απορριμάτων. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στις μέχρι στιγμής έρευνές της γύρω από τον χώρο της έκρηξης που άφησε πίσω τις 30 τραυματίες, έχουν βρει ήδη δύο ακόμα αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι δεν πυροδοτήθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με το CNN οι ερευνητές, βρήκαν τους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη. Πρόκειται για δύο χύτρες με καλώδια και ένα κινητό σε κάθε μια, που θα χρησιμοποιούνταν σαν πυροκροτητής. Άγνωστο παραμένει αν δεν πυροδοτήθηκαν λόγω λάθους στη συνδεσμολογία ή από επιλογή.

Kοντά στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε μια καλωδιομένη χύτρα ταχύτητας.Σημειώνεται ότι με παγιδευμένη χύτρα είχε χτυπηθεί και η Βοστόνη τον Απρίλιο του 2013.Όμως οι επιθέσεις δεν είχαν τελειωμό
Σε εμπορικό κέντρο της Μινεσότα στο St. Cloud των Ηνωμένων Πολιτειών ένας ισλαμιστής που φώναζε «Αλλάχ ακμπάρ» κρατώντας μαχαίρι επιτέθηκε στον κόσμο τραυματίζοντας οκτώ άτομα. Η επέμβαση των αρχών ήταν άμεση και ο άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή των επτά. Ωστόσο, δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.
Το εμπορικό κέντρο παραμένει κλειστό, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνο για τον τραυματισμό των ανθρώπων πέθανε μέσα στο εμπορικό κέντρο» επιβεβαίωσαν οι αρχές.

Το St. Cloud βρίσκεται 70 μίλια βορειοδυτικά της «Δίδυμης πόλης» Μινεάπολης-Σεντ Πολ
Κατά την πάγια τακτική οι Αρχές επιχειρούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα ότι πρόκειται για ισλαμιστή.
Τώρα σημειώθηκε έκρηξη και στην Βιρτζίνια
Η έκρηξη έλαβε χώρα στο Charlottesville έξω από ένα εμπορικό κέντρο μεταξύ των 3rd street και Water street. Εδώ υπάρχει ενα πέπλο μυτηρίου καθώς οι Αρχές ώρες αργότερα αναφέρουν ότι πρόκειται για έκρηξη μετασχηματιστή.
Είναι σαφές ότι η σημερινή ημέρα δεν ήταν κανονική για τις ΗΠΑ.
Το ζήτημα είναι: Έχουν τελειώσει οι επιθέσεις; Οι θα ακολουθήσουν και άλλες;

Κρύβονται ισλαμιστές εξ'ολκλήρου πίσω από τις επιθέσεις; Κι αν ναι γιατί τα χτυπήματά τους ήταν τόσο «αναίμακτα» και ερασιτεχνικά;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications