Το χασμουρητό στην προσευχή είναι από τους δαίμονες!!!!
Το χασμουρητό στην προσευχή είναι από τους δαίμονες

Διηγείται ο Άγιος Νήφων:

- Γνώρισα έναν άνθρωπο συνετό, που όταν κατάλαβε ότι το χασμουρητό στην προσευχή είναι από τους δαίμονες, πήρε απόφαση να μη χασμουρηθεί ποτέ πια.

Μόλις το αντιλήφθηκαν τα πονηρά δαιμόνια, σήκωσαν άγριο πόλεμο εναντίον του. Όμως κι αυτός αμυνόταν μ' εξυπνάδα και δεν έσκυβε το κεφάλι στο θέλημά τους.

Ε, τί να σου πω! Ήταν να γελάς με τους δαίμονες... Άλλος πήγαινε κι άλλος ερχόταν, πασχίζοντας με μύριους τρόπους να κάνουν τον άνθρωπο να χασμουρηθεί. Φούσκωναν, ξεφούσκωναν, ιδρωκοπούσαν, αλλά τίποτα!

Πώς να μη γελάσεις, αλήθεια, με την αδυναμία τους; Κάθε μέρα άλλαζαν βάρδια ίσαμε τριάντα δαίμονες! Και κανείς τους δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Σημειώνει ο βιογράφος του: Αυτά ο δίκαιος τα παρουσίαζε σαν κατορθώματα κάποιου άλλου. Εγώ όμως υποψιάζομαι πως αφορούσαν τον ίδιο, γιατί από τότε που γύρισε στο δρόμο του Θεού, κανείς δεν τον είδε να χασμουρηθεί ποτέ, αν και πολεμήθηκε σκληρά από τα πνεύματα της πονηρίας.Άγιος Νήφων - 'Ενας Ασκητής Επίσκοπος (σελ. 272) yiorgosthalassis.blogspot.com(αφιερωμένο το παρακάτω βίντεο....)

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Φιλικά το τερματίσατε!.... Το χασμουρητό δεν είναι κανένας Δαίμονας...είναι η έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, διότι όταν κάποιος προσεύχεται βάζει σε καταστολή τον οργανισμό του!..

Ανώνυμοςείπε...

Αμ οι οξαποδώ με τις .....βάρδιες!!!!!Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications