Μαχητικό Su-34 έκανε «αλοιφή» στο Χαλέπι με βόμβα 1500 λιβρών τον εκπρόσωπο του ISIS!
Μαχητικό Su-34 έκανε «αλοιφή» στο Χαλέπι με βόμβα 1500 λιβρών τον εκπρόσωπο του ISIS!

Ένα συντριπτικό πλήγμα κατάφερε η ρωσική Αεροπορία εναντίον της ισλαμικής εγκληματικής οργάνωσης της ISIS στο Χαλέπι καθώς με μια προσβολή σκότωσε τουλάχιστον 40 ισλαμιστές μεταξύ αυτών και ένα ανώτατο ηγετικό στέλεχος.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Στις 30 Αυγούστου συγκέντρωση ανώτατων στελεχών της ISIS η οποία απαριθμούσε 40 περίπου άτομα κτυπήθηκε από βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34 στην περιοχή Maaratat-Umm Khaush στο Χαλέπι με αποτέλεσμα και τα 40 άτομα να σκοτωθούν».

του Πάνου Σπαγόπουλου

Το ρωσικό υπουργείο επιβεβαίωσε ακόμη ότι από την επίθεση σκοτώθηκε το Νο2 στην ιεραρχία της οργάνωσης αμέσως μετά τον Abu Bakr al-Baghdad : «Ανάμεσα στους νεκρούς τρομοκράτες επιβεβαιώθηκε μέσω ασφαλών δικτύων πληροφοριών ότι ήταν ο Mohammed al-Adnani γνωστότερος ως “επίσημος εκπρόσωπος Τύπου” της οργάνωσης.»

Το Su-34 σε συνεργασία με ομάδα ειδικών επιχειρήσεων JTAC του ρωσικού Στρατού κατάφερε να κτυπήσει με κατευθυνόμενη με λέηζερ βόμβα 1500 λιβρών, ακριβώς το κτίριο που βρισκόταν ο Μοχάμεντ αλ Αντνάνι

Η ομάδα είχε διεισδύσει στην περιοχή μετά από πληροφορίες των Σύρων ότι ο συγκεκριμένος θα είχε συναντήσει με μέλη της οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη σχετική ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται απλώς ο θάνατος του προπαγανδιστή της οργάνωσης, χωρίς να παρατίθενται λεπτομέρειες για τη χώρα που βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Αμερικανός επίσημος του Πενταγώνου ανακοίνωσε στο Rueters ότι οι ΗΠΑ επίσης είχαν ως στόχο τον al-Adnani σε επίθεση που πραγματοποίησαν την Τρίτη αλλά δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν το θάνατό του. Σημειώνεται πως ο al-Adnani ήταν επικηρυγμένος για 5 εκατ. $ από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είτε νεκρός είτε ζωντανός.

Άραγε τώρα το ποσό της επικήρυξης θα παραλάβει η ρωσική Αεροπορία;
Ο al-Adnani ήταν αυτός που καλούσε μέσω του διαδικτύου για την πραγματοποίηση επιθέσεων στη Δύση από μοναχικούς «λύκους», ενώ δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ήταν ο υπεύθυνος ενός δικτύου τζιχαντιστών στην Ευρώπη για την οργάνωση επιθέσεων.

Όπως όμως αναφέρει ο Ammar Waqqaf του ιδρύματος Gnosos στο RT «Αν και ο θάνατος του al-Adnani συνιστά ένα καίριο πλήγμα κατά της οργάνωσης αναφορικά με το ρόλο και τη θέση που είχε σε αυτή, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε σχέση με την συνολική επίπτωση που θα έχει ο θάνατός του στην οργάνωση», λέει ο Waqqaf για να συμπληρώσει:

«Μπορεί να πάρει χρόνο στην ISIS για να τον αντικαταστήσει εντούτοις δε θα πρέπει να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι καθώς είναι πολύ πιθανό η οργάνωση να ανέμενε το θάνατό του σε κάποια στιγμή και να έχει ήδη έτοιμο τον αντικαταστάτη του».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications