Η Ρωσία προειδοποιεί την Β. Κορέα για «νέο παγκόσμιο πόλεμο»
Η Ρωσία προειδοποιεί την Β. Κορέα για «νέο παγκόσμιο πόλεμο»

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Βόρειο Κορέα για τον κίνδυνο να βυθιστεί ολόκληρη η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού σε έναν καταστροφικό πόλεμο που θα συντρίψει την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια, εάν δεν διακόψει άμεσα το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το Κρεμλίνο έκανε αυτή την ανησυχητική πρόβλεψη μετά αφού η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε με επιτυχία την πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή της σήμερα Παρασκευή – λίγο πιο καταστροφική από την έκρηξη στη Χιροσίμα που τερμάτισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα το Κρεμλίνο και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες καταδικάζουν έντονα την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας, η οποία –όπως τονίζουν– υπονομεύει το κλίμα ασφάλειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο αλλά και στην περιοχή του Ειρηνικού, αντιβαίνει στους κανόνες και στις αρχές του διεθνούς δικαίου, ενώ καλούν την Πιονγκγκιάνγκ να εγκαταλείψει το πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Επιπλέον, αυτό οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να απόσχουν. Στηρίζουμε σταθερά την αποκλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Επιμένουμε η Βόρειος Κορέα να σταματήσει τις επικίνδυνες περιπέτειες και να εφαρμόσει άνευ όρων όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

crashonline.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications