23 Σεπ 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ΔΙΑΛΥΕΙ» την Ελληνική Αστυνομία! Πρωτοφανείς καταστάσεις απαξίωσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ΔΙΑΛΥΕΙ» την Ελληνική Αστυνομία! Πρωτοφανείς καταστάσεις απαξίωσης

Οι εμμονές της «αριστερής» κυβέρνησης ρίχνουν τη χαριστική βολή σε μία από τις υπηρεσίες που κρατούν όρθιο το ελληνικό κράτος και προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελληνική Αστυνομία ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσει στο σημείο να απαξιώνει το Σώμα και τους ένστολους και να βάζει «λουκέτο» σε αστυνομικά τμήματα.Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει εκατοντάδες αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στο «κόκκινο» και το μεταναστευτικό προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτήματα.

Με πρόσχημα τη σημαντική μείωση των δαπανών, αλλά και την εξοικονόμηση προσωπικού, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βάζει «λουκέτο» ή συγχωνεύει 1 στα 4 αστυνομικά τμήματα.

Από τις 1.206 αστυνομικές υπηρεσίες θα παραμείνουν 948 με αποτέλεσμα να ανακατανέμονται 4.289 οργανικές θέσεις.
Το υπουργείο υποστηρίζει ότι από την κατάργηση και συγχώνευση των τμημάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση 10% από τα καταβαλλόμενα ενοίκια, (χωρίς να υπολογίζονται τα λειτουργικά έξοδα αφού οι δαπάνες αυτές αντισταθμίζονται εν μέρει από την αύξηση του κόστους των καυσίμων των υπηρεσιακών οχημάτων λόγω της διεύρυνσης του τομέα περιπολίας), ενώ θα υπάρχει κέρδος σε προσωπικό που θα φθάσει το 12.7%. Στην Αττική από τα 269 τμήματα θα παραμείνουν 198, «εξοικονόμηση» δηλαδή 1.446 αστυνομικών, ενώ κάποια απ ‘ αυτά που συγχωνεύονται, είναι τα τμήματα Ερυθραίας – Κηφισιάς, Παπάγου – Χολαργού, Βούλας – Βουλιαγμένης, Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Γίνεται λοιπόν αμέσως αντιληπτό ότι κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς αστυνόμευση.
Αυτά είναι βασικά σημεία από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αστυνομίας που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης αποκάλυψε ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι παρά την κρίση και τα μνημόνια οι σπατάλες συνεχίζονται στο δημόσιο, αφού το κράτος πληρώνει ετησίως 350.000 ευρώ σε ενοίκια για 18 αστυνομικούς σταθμούς που έχουν κλείσει!

O αρμόδιος υπουργός, Νίκος Τόσκας τόνισε ότι παρά τις πολλές αντιδράσεις θα συνεχιστούν οι αλλαγές στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. , αναφερόμενος κυρίως στην αποδέσμευση περίπου 700 αστυνομικών από τη φύλαξη επωνύμων που θα στελεχώσουν νέες Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, οι οποίες θα περιπολούν κυρίως στην Αττική.

Το ερώτημα είναι βέβαια εάν αυτή τη φορά το σχέδιο «Καλλικράτης» στην αστυνομία, το οποίο και στο παρελθόν έχει ανακοινωθεί, θα έχει αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών και βέβαια στην πάταξη της εγκληματικότητας ή θα αποτελέσει και αυτό ακόμα μια θησεία στο βωμό της οικονομικής κρίσης.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ΔΙΑΛΥΕΙ» την Ελληνική Αστυνομία! Πρωτοφανείς καταστάσεις απαξίωσης
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications