ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 15 μαθητές στη Μυτιλήνη ΔΕΝ έγιναν ΔΕΚΤΟΙ στο σχολείο τους!(ΒΙΝΤΕΟ)
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 15 μαθητές στη Μυτιλήνη ΔΕΝ έγιναν ΔΕΚΤΟΙ στο σχολείο τους!

Το σχολικό κουδούνι για 15 μαθητές Γυμνασίου από τα Λουτρά, δεν χτύπησε ποτέ…

Ούτε και είχαν τη χαρά οι μαθητές αυτοί, να πάρουν στα χέρια τους τα νέα τους βιβλία…Ο λόγος; Με μία ακαταλαβίστικη απόφαση – σύμφωνα με τις καταγγελίες των γωνιών τους – η διεύθυνση του σχολείου τους αποφάσισε να τα στείλει – μετά από 25 χρόνια που το σχολείο αυτό φιλοξενούσε μαθητές από τα Λουτρά – σε άλλο σχολείο, στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Μάταια οι γονείς των παιδιών που πήγαν σήμερα για τον καθιερωμένο αγιασμό, προσπαθούσαν να πείσουν τους διευθυντές του σχολείου να αλλάξουν την απόφασή τους.Έτσι τα παιδιά τους έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο της αίθουσας τους, βλέποντας με πίκρα άλλους συμμαθητές τους να παίρνουν τα βιβλία τους κι αυτοί όχι.

Στο πλευρό τους πάντα οι γονείς τους, που τους συμπαραστέκονταν στο δίκαιο αίτημα τους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Γύρω στη 1 το μεσημέρι, γονείς τον παιδιών επικοινώνησαν με τον Γιάννη Συνάνη για να τον ενημερώσουν ότι η διεύθυνση του σχολείου άλλαξε τελικά την απόφασή της και οι μαθητές θα μπορούν από αύριο να συνεχίζουν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να ευχαριστήσουν το Lesvosnews.gr για την ανάδειξη του θέματος το οποίο συνέβαλε στην αναθεώρηση των διευθυντών να απομακρύνουν τους μαθητές από το σχολείο τους.

Εμείς έχουμε να πούμε αρχικά ένα μπράβο στους γονείς των παιδιών για τη στήριξη που τους είχαν και ένα δεύτερο μπράβο σε όσους από τους σχολικούς λειτουργούς αντιλήφθηκαν την αδικία αυτή και διόρθωσαν το λάθος τους.

«Χαιρετισμός για τη νέα σχολική χρονιά από την Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου»Αγαπητές Συναδέλφισσες & αγαπητοί Συνάδελφοι,Η αρχή της φετινής χρονιάς έχει στοιχεία του ιδιαίτερου χαρακτηρισμού καλή. Οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν –ευχή μας του χρόνου να είναι μόνιμοι- θα συμβάλουν ιδιαιτέρως στον έγκαιρο προγραμματισμό του έργου των σχολείων. Έτσι το παιδαγωγικό και εργασιακό περιβάλλον των σχολείων έχει άλλη αφετηρία. Οι διάφορες αλλαγές στην οργάνωση και λειτουργία των σχολείων είναι εύλογο να κάνουν κάποιους επιφυλακτικούς· πάντα το νέο και η αλλαγή μας προβληματίζει. Όμως με τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις, τις προτάσεις μας κι όχι τη στείρα άρνηση μπορούν να βελτιωθούν οι τυχόν ελλείψεις και παραλήψεις.

Ως δάσκαλοι των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης μπορούμε κάθε Σεπτέμβριο να γινόμαστε οι θετικοί καταλύτες της πορείας του σχολείου στο οποίο διδάσκουμε. Εργαζόμενοι στον πλέον δυναμικό κοινωνικό χώρο, το σχολείο, με την προσωπική μας δυναμική και πορεία, σε συνδυασμό με την ενεργητικότητα των μαθητών μας, των πλέον ζωντανών κυττάρων της κοινωνίας, μπορούμε να αποκομίσουμε καρποφόρα και δημιουργικά αποτέλεσμα.

Από οποιαδήποτε θέση και ιδιότητα, κυρίως όμως από αυτή του δασκάλου ας μιλήσουμε απλά, αληθινά και ειλικρινά τόσο μεταξύ μας όσο με τους μαθητές και τους γονείς τους. Η στάση ζωής μας να αποτελεί το πρώτο μάθημα κάθε χρόνο. Οι πράξει μας να εμφορούνται από τον ευγενή σκοπό αφενός της ανύψωσης των νέων και αφετέρου της ευημερίας του κοινωνικού συνόλου. Με την καλυτέρευση της εκπαίδευσης θα οδηγηθούμε σε μια ανώτερη κοινωνία. Εμείς, οι δάσκαλοι, και κανείς άλλος, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τον μικρόκοσμο του σχολείου μας. Παράλληλα μπορούμε να δίνουμε μορφωτικούς, ιδεολογικούς και οικονομικούς αγώνες, όμως, επιτρέψτε μου, απογυμνωμένους από ατομικές ή άλλες στενές αφετηρίες.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι, πρέπει να αγωνιστούμε και μπορούμε να το καταφέρουμε ώστε ο τύπος του σχολείου όπου διδάσκουμε να μην καταστεί απλώς γέφυρα για το επόμενο σχολείο επιφέροντας έτσι την «αρπαγή της πνευματικής τροφής του λαού», όπως έλεγε ο Γληνός.

Καλή σχολική χρονιά
Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
Αριστείδης Καλάργαλης
«Χαιρετισμός του δημαρχούντος Λέσβου, αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους».
Εκ μέρους του Δημάρχου μας, Σπύρου Γαληνού, ο οποίος αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται μαζί με συναδέλφους αντιδημάρχους, στην Αθήνα, για αναζήτηση οικονομικών πόρων, που είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση μεγάλων έργων στο νησί μας, αλλά και εκ μέρους μου, προσωπικά, εύχομαι στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα, καλωσορίζουμε τα πρωτάκια του Δημοτικού Σχολείου στο βασικότερο για την πρόοδό τους παιδαγωγικό και πνευματικό αυτό χώρο. Εύχομαι όλοι οι μαθητές μας να είναι περισσότερο φιλομαθείς, εργατικοί και πειθαρχικοί στις αρχές και τους κανόνες του σχολείου, για να γίνουν αύριο καλοί και σωστοί πολίτες.

Στους Εκπαιδευτικούς, επίσης, εύχομαι καλή δύναμη στο παιδαγωγικό και διδακτικό τους έργο. Έχοντας την πείρα του δασκάλου, διαβεβαιώνω όλους τους συνδημότες ότι ο εκπαιδευτικός επιτελεί ένα σπουδαίο λειτούργημα, το οποίο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο επάγγελμα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η διάκριση των μαθητών της Λέσβου στην εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Γι’ αυτό πρέπει να είναι αγαστή η συνεργασία της οικογένειας με το σχολείο.

Στους Γονείς απευθύνω μια πανάρχαια ελληνική ευχή: τα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι από μας, τους μεγάλους. Για να γίνει όμως αυτό, επειδή η οικογένεια είναι ο βασικότερος παράγοντας αγωγής του παιδιού, πρέπει και οι γονείς να διασφαλίζουν ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον και να συνδράμουν στο παιδαγωγικό έργο του σχολείου.

Εμείς, ως Δήμος, έχοντας την ευθύνη της συντήρησης των σχολικών κτηρίων, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και παρ’ όλη την υποχρηματοδότηση της πολιτείας λόγω της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, εξασφαλίζουμε από το υστέρημα του Δήμου τη συντήρηση και την επισκευή των γερασμένων σχολικών κτηρίων. Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους προχωράμε σε μια πρωτοφανή δράση για τα δεδομένα του νησιού μας, στην εξολοκλήρου κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση δεκάδων σχολείων μας.

Γενικότερα, όμως, η Δημοτική αρχή προγραμματίζει και προχωρεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και αισθητικής αναβάθμισης του τόπου μας, ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες προοπτικές για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για να παραμείνουν οι νέοι μας, τα παιδιά μας, στην όμορφη και πλουτοπαραγωγική Λέσβο μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΖΙΜΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ
lesvosnews.gr

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μήπως στην θέση τους έβαλαν "προσφυγάκια" και τα ελληνόπουλα δεν χωράγανε;
Λέω, μήπως;...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications