Στρατηγός - καταδρομέας προς Καμμένο: Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;
Στρατηγός - καταδρομέας προς Καμμένο: Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;

Οι κατά καιρούς αμφιέσεις του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου έχουν απασχολήσει το διαδίκτυο από τη χιουμοριστική τους πλευρά. Ωστόσο έχουν και τη σοβαρή την οποία αναδεικνύει με ανοικτή επιστολή του ο Ιωάννης Δρακωνάκης, Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2016.Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας
Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα.

Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προιϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπο τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου.
Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος.

Αυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, απο τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα.
Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή?
Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν ¨δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή? Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Εβρο και τα νησιά, ή βρέχονται απο τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω απο αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.

Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή? Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας?
Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του?
Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό απο το αεροπλάνο, βλέποντας απο κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι?
Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει απο το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά?

Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα?
Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δεί ούτε στον ύπνο σας.

Αν μετά απο αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε.
Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ' αυτή σας την πράξη.
Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό πρός το θεσμό του Υπουργού

www.freepen.gr

Post A Comment:

2 comments

Unknownείπε...

ΜΟΝΆΧΑ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΏΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΈΧΟΥΝ ΤΈΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΥΘΎΝΗ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΑΞΟΎΝ ΤΟ ΖΥΓΌ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΤΙΜΑΖΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΏΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.

Ανώνυμοςείπε...

@ 1808filip

Βλέπεις να κινείται κανείς από τους δήθεν υπερασπιστές της πατρίδας και τους δήθεν υπερασπιστές του πολίτη? Τόσα εγκλήματα και παραβάσεις του Νόμου έχουν γίνει και καθημερινές παραβιάσεις των συνόρων. Εχουν συλλάβει κάποιον?
Υπερασπίστηκαν τα σύνορα? Προσωπικά δεν δείχνω πλέον καμία εμπιστοσύνη.
Οι μεν δέρνουν τους συνταξιούχους και τους ανυπεράσπιστους που φώναξαν για το δικαίωμα στη ζωή, οι δε άλλοι φτιάχνουν φαί για να φάνε αυτοί που καταπάτησαν τα σύνορα.
Ή μήπως δεν είναι έτσι.
Μάλιστα το λεκτικό για να αποχαυνώσει τους Έλληνες, λέει ότι ΄΄διασώθηκαν΄΄ 100 ας πουμε λαθρομετανάστες.
Δεν διασώθηκαν,πέρασαν τα σύνορα και οι δυνάμεις οι ελληνικές τους έφεραν πιο μέσα στη χώρα αντι να υπερασπίσουν τα σύνορά μας.


Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications