Ανακάλυψαν υποβρύχιο φάντασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Video)
Ανακάλυψαν υποβρύχιο φάντασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Video)

Χρειάστηκαν 76 χρόνια από τη βύθισή του κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ώστε να εντοπιστεί το υποβρύχιο HMS Tarpon της τάξεως Τ.

Το υποβρύχιο βρέθηκε στα ανοικτά της Δανίας σε βάθος 40 μέτρων, σε έρευνες που πραγματοποίησε ο ιδιοκτήτης του Πολεμικού Μουσείου της Δανίας μαζί με τη Βρετανή ωκεανολόγο, Ινές ΜκΚάρτνεϊ, στην αναζήτησή τους για ναυάγια υποβρυχίων και πλοίων από την μάχη της Γιουτλάνδης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το υποβρύχιο διέθετε πλήρωμα 50 ατόμων, ενώ κάθε επικοινωνία μαζί του χάθηκε στις 10 Απριλίου 1940 χωρίς κανείς να γνωρίζει τη συναίβει. Το ναυάγιο το ανακάλυψαν την περασμένη εβδομάδα από Δανούς δύτες, με την αρμόδια υπηρεσία να επιβεβαιώνει τα ευρήματα πριν από λίγες ώρες.

Οι δύτες εντόπισαν τρύπες στο κουφάρι του υποβρυχίου, το περισκόπιο να έχει σπάσει, ενώ βάσει των στοιχείων που είχαν συλλέξει δείχνουν πως το υποβρύχιο ενεπλάκη σε μάχη πριν την βύθιση του καθότι οι τορπίλες έλειπαν από το υποβρύχιο. Ο τηλεοπτικός σταθμός DR3 μετέδωσε ζωντανά υλικό από τις έρευνες στο βυθό της θάλασσας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications