Οι επιστήμονες είναι σίγουροι: Περιμένουμε επίσκεψη «εξωγήινων»
Οι επιστήμονες είναι σίγουροι: Περιμένουμε επίσκεψη «εξωγήινων»

Δημοσίευμα του Wired αναφέρει πως η προφανής απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμα ίχνος εξωγήινης ζωής, είναι πως δεν έχουμε ψάξει αρκετά.

Όπως αναφέρεται, οι τρεις κύριες αναζητήσεις έχουν να κάνουν με αναζήτηση μικροβιακών μορφών ζωής στο Ηλιακό Σύστημα, με την αναζήτηση ιχνών ζωής στην ατμόσφαιρα κάποιου εξωπλανήτη και την αναζήτηση σημάτων. Και οι τρεις μέθοδοι βρίσκονται σε εμβρυακά στάδια, καθώς το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble μόλις πρόσφατα άρχισε την πρώτη μελέτη της ατμόσφαιρας κάποιου πλανήτη διαστάσεων αντίστοιχων της Γης.

«Μια ερμηνεία αυτής της αποτυχίας είναι ότι δεν υπάρχει εξωγήινη ζωή. Αλλά αυτό το συμπέρασμα θα ήταν προβληματικό. Δεν έχουμε ψάξει αρκετά ακόμα» λέει ο αστρονόμος του ινστιτούτου SETI, Dr. Σεθ Σόστακ.

Ίσως να υπάρχουν άλλοι εκεί έξω, αλλά να μην είμαστε τόσο εξελιγμένοι όσο θα έπρεπε για να επικοινωνήσουμε μαζί τους, να έχουν επιλέξει να κρύψουν την ύπαρξή τους ή απλά να υπάρχει πολύ μεγάλη χρονική διαφορά ανάμεσα στον πολιτισμό μας και τον δικό τους, οπότε να ήταν αδύνατον να βρούμε τα ίχνη τους, αναφέρουν οι επιστήμονες.

«Πιστεύω πως θα λάβουμε σήμα από νοήμονες μορφές ζωής μέσα σε περίπου 20 χρόνια. Πιστεύω πολύ ότι υπάρχει ζωή εκεί έξω», καταλήγει ο Σόστακ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications