3 Αυγ 2016

Η ρωσική Αεροπορία συνέτριψε την αντεπίθεση των ισλαμιστών στο Χαλέπι video: 800 νεκροί και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα κατεστραμμένα

Η ρωσική Αεροπορία συνέτριψε την αντεπίθεση των ισλαμιστών στο Χαλέπι: 800 νεκροί και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα κατεστραμμένα

ΡΩΣΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ: «ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ»

Άμεση ήταν η απάντηση της ρωσικής Αεροπορίας στην κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου Mi-8 κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής κοντά στην Ιντλίμπ. Ρωσικά βομβαρδιστικά, από τη βάση της Khmeimim στην Λαττάκεια κτύπησαν χωρίς έλεος τους ισλαμιστές αντάρτες κοντά στο Χαλέπι.

του Πάνου Σπαγόπουλου

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS. «Αεροσκάφη των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων πραγματοποίησαν σήμερα αποστολές υποστήριξης των κυβερνητικών στρατευμάτων στην προσπάθειά τους να απωθήσουν επιθέσεις του εχθρού. Τα αεροσκάφη προσέβαλαν με πλήγματα ακριβείας θέσεις των ανταρτών», δήλωσε σήμερα το απόγευμα στους δημοσιογράφους ο Sergei Rudskoi επικεφαλής του τμήματος επιχιρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου των ΕΔ.

Ο Rudskoi δήλωσε επιπρόσθετα πως σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και τη συμμαχία τους τα ρωσικά αεροσκάφη δεν βομβάρδισαν στόχους οι οποίοι βρίσκονται εντός της περιμέτρου της πόλης του Χαλεπίου.Η ρωσική και η συριακή Αεροπορία έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας από τις 28 Ιουλίου με ρίψεις εφοδίων, φαρμάκων και τροφίμων προς τους παγιδευμένους κατοίκους στο Χαλέπι και στο πλαίσιο αυτό ήταν και η σημερινή αποστολή του ελικοπτέρου που καταρρίφθηκε από τους «μετριοπαθείς» αντάρτες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Rudskoi, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί εφτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι στο Χαλέπι, και πολίτες αλλά και για αντάρτες που επιθυμούν να παραδοθούν. Ο Rudskoi είπε ακόμη πως οι τρομοκράτες εκτέλεσαν 4 άτομα τα οποία προσπαθούσαν να διαφύγουν από το Χαλέπι μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων, προσθέτοντας πως οι επικεφαλής των τρομοκρατών εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν από την πόλη χρησιμοποιώντας τους ως ασπίδες.

Ο ίδιος σημείωσε πως τουλάχιστον 5000 τρομοκράτες επιχείρησαν την Κυριακή να πραγματοποιήσουν επίθεση στο νοτιοδυτικό Χαλέπι, επίθεση όμως η οποία αποκρούστηκε.«Πριν την εκδήλωση της επίθεσης βομβιστές αυτοκτονίας σε τέσσερα φορτηγά φορτωμένα με εκρηκτικά προσέβαλλαν θέσεις του συριακού Στρατού. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση Jabhat al-Nusra» είπε ο Ρώσος ανώτατος στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επίθεση εκδηλώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας αλλά αυτή αποκρούστηκε από τις συριακές δυνάμεις και την ρωσική Αεροπορία. «Περισσότεροι από 800 ένοπλοι της οργάνωσης Jaish Fateh σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν 14 άρματα μάχης, 10 ΤΟΜΑ και πάνω από 60 οχήματα τζίπ με διάφορα είδη οπλισμού». είπε ο Rudskoi. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Την ίδια ώρα τόσο ένοπλοι της ISIS όσο και της al-Nusra όπως και τμήματα των αποκαλούμενων «μετριοπαθών» ανταρτών συνέχισαν τις επιθέσεις τους σε μια προσπάθεια να κυκλώσουν τις συριακές δυνάμεις χωρίς όμως επιτυχία. Τους τελευταίους δύο μήνες όπως σημείωσε ο Ρώσος διευθυντής επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου.

Τέλος ο Rudskoi είπε πως πάνω από 80 ένοπλοι αντάρτες κατέθεσαν τα όπλα τους τις τελευταίες ημέρες και παραδόθηκαν στο συριακό Στρατό προκειμένου να λάβουν αμνηστία στο πλαίσιο της προσπάθειας για εθνική συμφιλίωση που έχει ξεκινήσει η συριακή κυβέρνηση.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η ρωσική Αεροπορία συνέτριψε την αντεπίθεση των ισλαμιστών στο Χαλέπι video: 800 νεκροί και δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα κατεστραμμένα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats