Μυστήριο με Πούτιν! Καθαίρεσε όλους τους στενούς του συνεργάτες
Μυστήριο με Πούτιν! Καθαίρεσε όλους τους στενούς του συνεργάτες

Οι εκλογές της Ρωσίας, οι οποίες θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, θα είναι οι πρώτες που θα γίνουν εδώ και μια πενταετία.

Το αποτέλεσμα τους θεωρείται ήδη δεδομένο και οι αλλαγές που θα επιφέρουν στη Ρωσία αναμένεται να είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.Οι πολιτικοί αναλυτές επικεντρώνονται λοιπόν σε μια σειρά αξιοπρόσεκτων κινήσεων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα την απομάκρυνση Ιβάνοφ την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πούτιν φαίνεται να διαλύει τον στενό κύκλο των συνεργατών του. Αυτό συμβαίνει είτε με την μετάθεση τους είτε, σε ελάχιστες περιπτώσεις, με την πλήρη αποπομπή τους.

Ο Σεργκέι Ιβάνοφ ήταν ο προσωπάρχης του Πούτιν και κάποτε θεωρείτο ο διάδοχος του, τώρα εξοβελίστηκε στο Υπουργείο Μεταφορών. Ο πάμπλουτος Βλαντίμιρ Γιακούνιν, το ισχυρότερο όνομα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ρωσίας, παραγκωνίστηκε από τις θέσεις του ενώ ο κάποτε κραταιός Βίκτορ Ιβάνοφ, ο οποίος διεύθυνε την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, έμεινε επίσης χωρίς δουλειά.

Οι πολιτικοί αναλυτές είναι διχασμένοι ως προς το τι σημαίνουν αυτές οι κινήσεις. Κάποιοι θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποκτούσαν υπερβολική δύναμη και έπρεπε να θυμηθούν «ποιος έχει τον έλεγχο». Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως οι συγκεκριμένοι, άτομα όλοι του στενότερου κύκλου του Πούτιν, έδωσαν «άδεια» για τις κινήσεις επειδή είναι τόσο πιστοί.

Το μόνο κοινό, στο οποίο συμφωνούν οι αναλυτές, είναι πως οι αντικαταστάτες του δεν έχουν κανένα πολιτικό βάρος ή δύναμη. Η γνώμη του δε θα φέρει βαρύνουσα σημασία στις αποφάσεις του Πούτιν και αυτό φοβίζει τους αναλυτές. «Όταν έχεις φίλους σου τριγύρω, άτομα με δύναμη και επιρροή, μπορούν σε ένα βαθμό να σε νουθετήσουν. Αυτό παύει να ισχύει στο Κρεμλίνο και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications