Οι Κούρδοι συνέλαβαν 12χρονο βομβιστή αυτοκτονίας από το ISIS (βίντεο – σοκ)
Οι Κούρδοι συνέλαβαν 12χρονο βομβιστή αυτοκτονίας από το ISIS (βίντεο – σοκ)

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας στο Κιρκούκ του Ιράκ, συνέλαβαν ένα 12χρονο ή 13χρονο παιδί παγιδευμένο με εκρηκτικά, που είχε στείλει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε αποστολή αυτοκτονίας.

Το παιδί συνελήφθη από τους Κούρδους το βράδυ της Κυριακής (περίπου στις 22.00) πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένο.

Είχαν προηγηθεί την Κυριακή ακόμα δύο επιθέσεις αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ.

Δημοσιογράφος του κουρδικού δικτύου Rudaw, που βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας στη σύλληψη, μετέδωσε ότι το παιδί ήταν μόνο του στη συνοικία Χουζαϊράν με αποστολή να πεθάνει.

Στα βίντεο που ανάρτησαν κουρδικά Μέσα, βλέπουμε το παιδί με υψωμένα τα χέρια να στέκεται ακούνητο ενώ Κούρδοι αστυνομικοί αφαιρούν τα εκρηκτικά πάνω από το κορμί του.

Μερικές ώρες νωρίτερα ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στη συνοικία Γουασίτ του Κιρκούκ, μπροστά σε ένα σιιτικό τέμενος, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους κι ακόμα ένας ανατινάχτηκε στην ίδια συνοικία δίχως να προκαλέσει απώλειες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αιχμαλωτίσει εκατοντάδες παιδιά από το Ιράκ (παιδομάζωμα), πολλά εκ των οποίων είναι κουρδάκια Γιαζίντι, και τα έχει περάσει από «ιδεολογική αναμόρφωση» και ειδικά σχολεία εκπαίδευσης για να γίνουν είτε παιδιά στρατιώτες, είτε βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι αδίστακτοι τρομοκράτες δεν αρκούνται να στέλνουν παιδιά στην πρώτη γραμμή, για να πεθάνουν πολεμώντας για το «χαλιφάτο», αλλά τα μετατρέπουν και σε ανθρώπινες βόμβες.

Ποιος μπορεί να υποπτευθεί έναν αθώο δεκάχρονο; Κι όμως. Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει δεκάχρονους σε αποστολές αυτοκτονίας και το περιστατικό το βράδυ της Κυριακής στέκεται αδιαμφισβήτητη απόδειξη.

Δείτε τα βίντεο:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications