Η νέα δημιουργία του μεγάλου Βαγγέλη Παπαθανασίου αφιερωμένη στην «μυθολογία, και την εξερεύνηση του διαστήματος» (Βίντεο)
Η νέα δημιουργία του μεγάλου Βαγγέλη Παπαθανασίου αφιερωμένη στην «μυθολογία, και την εξερεύνηση του διαστήματος» (Βίντεο)

Εμπνευσμένο από τη φερώνυμη αποστολή του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού είναι το νέο μουσικό πόνημα του θρυλικού Έλληνα συνθέτη Vangelis που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας με την ολοκλήρωσή της.

O Βαγγέλης Παπαθανασίου κοιτάζει στα άστρα με το νέο του δίσκο, επιστρέφοντας 15 χρόνια μετά την τελευταία στούντιο κυκλοφορία του. Η σουίτα του «Rosetta» θα περιέχει 12 συνθέσεις που άντλησαν τον οίστρο τους από τη δωδεκαετή αποστολή του σκάφους προσεδάφισης «Philae» και τη ρομποτική διαστημοκατασκευή «Rosetta».

Η ιδέα για το πολυαναμενόμενο έργο ήρθε στον Βαγγέλη Παπαθανασίου έπειτα από μια συνομιλία που είχε με τον αστροναύτη Andre Kuipers, πιστό ακροατή του επιδραστικού μουσικοσυνθέτη, την περίοδο που βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αποστολή Rosetta της ESA έχει σκοπό τη μελέτη του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Η Rosetta αποτελεί το πρώτο σκάφος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από κομήτη, πραγματοποιώντας τη λεπτομερέστερη μελέτη κομήτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα από το διάστημα. Για να υλοποιηθεί συνεργάστηκαν όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τρίτες χώρες.

Η αρχική ιδέα για την αποστολή γεννήθηκε τη δεκαετία του 1980 και το χρονικό πλαίσιο της μελέτης, κατασκευής και εκτέλεσης της αποστολής καλύπτει σχεδόν τρεις δεκαετίες. «Με τη μουσική μπορείς καλλιεργήσεις συναισθήματα να και να δημιουργήσεις μνήμες. Ο Vangelis θέλησε να περάσει την αποστολή μας στην αιωνιότητα μέσω της μουσικής του», δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού. «Για τον Vangelis η μουσική είναι μια απόκρυφη αλλά ουσιαστική δύναμη του σύμπαντος που σκοπό έχει την ανύψωση, την έμπνευση και την επούλωση των πληγών του ανθρώπινου γένους.

Ποτέ αυτό δεν ήταν τόσο προφανές όσο στο “Rosetta”, το τελευταίο πόνημα του μεγάλου μουσικού» τονίζεται σε ανακοίνωση της δισκογραφικής εταιρείας Decca Records, από την οποία θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ. «Η μυθολογία, η επιστήμη και η εξερεύνηση του διαστήματος είναι θέματα τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μου από μικρή ηλικία. Πάντα ήταν συνδεδεμένα με τη μουσική που έχω συνθέσει», σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διάσημος δημιουργός και πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου. Το tracklist του «Rosetta»

Origins (Arrival) Starstuff Exo Genesis Infinitude
Celestial Whispers Sunlight Rosetta Philae’s Decent
Mission Accomplie (Rosetta’s Waltz) Perihelion Elegy Return To The Void

Πάρτε μια μικρή γεύση από τη δημιουργία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications