Ρωσία: «Δημιουργούμε το αντι-ΝΑΤΟ μαζί με την Κίνα - Η εμπλοκή Πεκίνου στην Συρία το πρώτο βήμα» (vid)
Ρωσία: «Δημιουργούμε το αντι-ΝΑΤΟ μαζί με την Κίνα - Η εμπλοκή Πεκίνου στην Συρία το πρώτο βήμα» (vid)

Εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις είχαμε πριν από λίγο από την Ρωσία και τον πρέσβη της Συρίας στο Πεκίνο όσο αφορά την κάθοδο της Κίνας στον συριακό πόλεμο. Και οι δύο μίλησαν για ένα νέο συνασπισμό χωρών αντι-ΝΑΤΟ προετοιμάζοντας το κλίμα γι αυτό που έρχεται.

Όπως σας αποκαλύπτουμε σήμερα στην Ρωσία γίνονταν ενταντικές "αντιτρομοκρατικές" ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας τον Ιούλιο προετοιμάζοντας την εμπλοκή του "Δράκου" (βίντεο παρακάτω). Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες καθώς απομένει η τυπική ανακοίνωση της άφιξης των κινεζικών δυνάμεων την Συρία αφού αυτό έχει γίνει από χτες όπως σας ενημερώσαμε.

O πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Δούμα, Ναύαρχος Vladimir Komoedov, τόνισε ότι η "επιθυμία της Κίνας να αναβαθμίσει τους δεσμούς με την Συρία είναι το πρώτο βήμα για ένα στρατιωτικό και πολιτικό συνασπισμό χωρών, ένα νέο αντι-ΝΑΤΟ.

"Έχει έρθει η ώρα να σχηματίσουμε ένα τέτοιον συνασπισμό" πρόσθεσε."Οι Κινέζοι στρατιωτικοί στην Συρία θα είναι το πρώτο βήμα για ένα τέτοιο εγχείρημα"."Αν Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Ιράν ενώσουν τις δυνάμεις τους στην Μέση Ανατολή, το πρόβλημα του ISIS και της τρομοκρατίας θα λυθεί μέσα σε ένα χρόνο".

"Δεν είναι μόνο η πανίσχυρη πολεμική μηχανή αυτών των χωρών αλλά και η πολιτική επιρροή τους" ανέφερε."Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Ιράν έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή καθώς η ειρήνη και η σταθερότητα είναι απαραίτητη για την οικονομική και πολιτική σταθερότητα σε όλη την Ευρώπη και την Ασία"."Αυτός είναι ο λόγος που και άλλες χώρες μπορούν να μπουν στον συνασπισμό που συζητούμε.Είμαι χαρούμενος ότι τουλάχιστον υπάρχει κατανόηση πάνω στο θέμα στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο" είπε.

Επιπλέον ο πρέσβης της Συρίας στο Πεκίνο, Imad Mustafa, είπε με νόημα ότι οι σχέσεις Συρίας και Κίνας θα δουν μια τεράστια ανάπτυξη στην φάση που έρχεται.Ο Mustafa είπε ότι η υποστήριξη της Κίνας στην Συρίας "αυξάνεται" και το Πεκίνο θεωρεί την Συρία ως "κόκκινη γραμμή" και δεν θα επιτρέψει να "καταρρεύσει".

"Η υποστήριξη της Κίνας στην Συρίας είναι στρατηγικής σημασίας, έχει βαθιές ρίζες και έχει μια συνέχεια, δεν σταμάτησε ποτέ από την έναρξη του πολέμου στη χώρα και αυτό γινόταν ορατό και στο Σ.Α. του ΟΗΕ."."Οι στρατιωτικές σχέσεις Συρίας και Κίνας ειναι παλιές και οι δύο χώρες έχουν κοινό συμφέρον στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

του Βασίλη Καπούλα

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications