Το F-16 δεν κατέρριψε το τζετ του Ερντογάν επειδή… ξέμεινε από καύσιμα!!!
Το F-16 δεν κατέρριψε το τζετ του Ερντογάν επειδή… ξέμεινε από καύσιμα

Οι πραξικοπηματίες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν για ανεφοδιασμό, υποστηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak.

Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την περίφημη απόπειρα κατάρριψης του αεροσκάφους του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από F-16 όταν επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Πληροφορίες ανέφεραν πως επιχειρήθηκε κατάρριψη του αεροσκάφους του από δύο F-16 που υποτίθεται ότι είχαν στείλει οι πραξικοπηματίες με την κυβέρνηση να επιβεβαιώνει πως πράγματι δύο μαχητικά προσέγγισαν το προεδρικό αεροπλάνο.

Εντούτοις, υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν επιβεβαίωσε το σενάριο της παρολίγον… αερομαχίας του αεροσκάφους του Ερντογάν, επισημαίνοντας: «Το μόνο που είδαμε ήταν το αεροσκάφος του Ερντογάν, τίποτα άλλο».

Τώρα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak παρουσιάζει ένα τρίτο ενδεχόμενο για την μη κατάρριψη του προεδρικού Gulfstream IV. Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα οι πραξικοπηματίες δεν κατάφεραν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους γιατί… ξέμειναν από καύσιμα. Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, «οι πραξικοπηματίες πιλότοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν για ανεφοδιασμό».

Αναλυτικότερα, η Yeni Şafak αναφέρει πως ο διοικητής Μουράτ Σελτσούκ Τσολ ετοίμασε το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου υπό άκρα μυστικότητα, ενώ πιλότοι πιστοί στο καθεστώς απέτρεψαν τη διαρροή πληροφοριών πτήσης του Ερντογάν στους πραξικοπηματίες.Όταν το πλήρωμα του τζετ του προέδρου ενημερώθηκε για την απογείωση του F-16 -επισημαίνεται πως στο δημοσίευμα γίνεται λόγος μόνο για ένα μαχητικό- άλλαξε πορεία και έκανε προληπτικά κύκλους πάνω από την περιοχή Πάνορμο για περίπου μισή ώρα.

Ωστόσο, το μαχητικό δεν είχε επάρκεια καυσίμων με αποτέλεσμα οι χειριστές να αναγκαστούν να επιστρέψουν στη βάση για ανεφοδιασμό, δίχως να καταφέρουν να πλήξουν το προεδρικό αεροπλάνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications