Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι; ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 35ου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ
Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι; ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 35ου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι το 1963 ήταν μια ενέργεια εκ των έσω, σύμφωνα με ομολογία ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι ήταν μέλος της προεδρικής φρουράς.

Πιο συγκεκριμένα ο καταγγέλλων με το κωδικό όνομα Ρον, όντας ετοιμοθάνατος λόγω καρκίνου, αποφάσισε να αποκαλύψει το εν λόγω μυστικό στον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν. Υπενθυμίζεται ότι ο Όλιβερ Στόουν είναι δημιουργός ταινίας που εξιστορεί την δολοφονία του 35ου προέδρου των Η.Π.Α.

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι;

Ο Ρον φαίνεται πως αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος του λαοφιλούς πολιτικού δεν ήταν ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ αλλά κάποιο μέλος της προσωπικής του φρουράς.

Από τη στιγμή που ο Όσβαλντ πυροβόλησε από τον έκτο όροφο κτιρίου σκοτώνοντας τον JFK με δυο σφαίρες στο κεφάλι, ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας για το αν όντως ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη κι αν ναι, για ποιον δούλευε.

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι;

Αξίζει να σημειωθεί ότι από παλιά υπήρχαν υποθέσεις πως τουλάχιστον μια από τις σφαίρες κατά του Κένεντι, προερχόταν από κάποιον που βρισκόταν σε κοντινό λόφο από το σημείο απ’ όπου περνούσε τη στιγμή εκείνη η ανοιχτή προεδρική λιμουζίνα.

Ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ
Ο Στόουν θεώρησε αξιόπιστο τον μάρτυρα λόγω της στρατιωτικής αργκό και των πολύπλοκων λεπτομερειών που του αποκάλυψε. Ο χολιγουντιανός σκηνοθέτης αποκάλυψε τις πληροφορίες αυτές στον συγγραφέα Ματ Ζόλερ Σέιτζ ο οποίος και προετοιμάζει το νέο βιβλίου του Στόουν.

Ποιος δολοφόνησε τον Κένεντι;

Όπως ανέφερε ο Στόουν: «η πληροφορία έφτασε σε εμένα ύστερα από μια σειρά περίεργων γραμμάτων που άφηνε ο Ρον σε ταχυδρομικές θυρίδες. Όλα πήγαιναν σε θυρίδες και τα εντόπιζα μέσω μιας off shore στις Βερμούδες». Παράλληλα τόνισε ότι ο Ρον δεν το έκανε ούτε για τα χρήματα ούτε για τη φήμη αλλά για να έχει καθαρή τη συνείδησή του.

Τέλος όσον αφορά στο κατά πόσο το σχέδιο δολοφονίας του φαίνεται πραγματικό, ο Στόουν ανέφερε: «Είναι όπως θα το έκανα εγώ αν επρόκειτο να κάνω κάτι τέτοιο. Σκοτώνεις τον πρόεδρο και η κάλυψη σου είναι η ασφάλειά του, αφού ο σκοπευτής είναι ανάμεσά τους».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπελδέκος.Πηγή Daily Mail zougla.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications