17 Ιουλ 2016

Το πραξικόπημα της cia απέτυχε παταγωδώς ο Ερντογάν θα γίνει ο Άσαντ της Τουρκίας!

Το πραξικόπημα της  cia απέτυχε παταγωδώς  ο Ερντογάν  θα γίνει ο Άσαντ της Τουρκίας!

Το πραξικόπημα απέτυχε. Ο Ερντογάν που χθες το βράδυ – σύμφωνα με τα ΜΜΕ και τα social media – ταξίδευε με το αεροπλάνο του ολόκληρη την Ευρώπη εκλιπαρώντας για άσυλο, επέστρεψε στην Πόλη. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν πια την κατάσταση και έχουν συλλάβει δεκάδες πραξικοπηματίες.

Από Σουλτάνο, τον βλέπω τον Ερντογάν να γίνεται ο θεός της Τουρκίας.
Μπορεί βέβαια να εξελιχθεί και στον Άσαντ της Τουρκίας, αφού η διάλυση και ο εμφύλιος τα επόμενα χρόνια δεν θα απέχουν παρά ένα μικρό βήμα από την τουρκική κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Εκείνο πάντως που θα έπρεπε να κρατήσουμε σαν μάθημα είναι η δύναμη του πλήθους που κατέκλυσε τους δρόμους και τις πλατείες, γέρνοντας αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, υπέρ του Ερντογαν. Μοιραία το μυαλό μου πήγε στην βδομάδα μετά το πραξικόπημα του Τσίπρα που μετέτρεψε το ΟΧΙ στο μνημόνιο, σε ΝΑΙ στο μνημόνιο μέσα σε ένα βράδυ. Τότε που ο Ελληνικός λαός δεν υπερασπίστηκε τις επιλογές και τα «θέλω» του.

Τότε που οι «διαφωνούντες» δεν απέσυραν την στήριξή τους από την κυβέρνηση του προδότη και δεν κάλεσαν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους για να επιβάλει τον σεβασμό του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από την πολιτική ηγεσία.

Από ό,τι θυμάμαι, τότε δεν υπήρχαν τανκς στους δρόμους της Αθήνας.
Υπήρχαν όμως και τότε τα γνωστά banks που είναι βαθιά διαπλεκόμενα όχι μόνο με τα λαμόγια αλλά και με την κοινωνία ολόκληρη.
Σε κάθε περίπτωση, ένα μεγάλο Respect αξίζει στον Τούρκικο λαό, που με την στάση και την συμπεριφορά του ρίχνει μια μεγάλη ροχάλα στο μάγουλο όλων αυτών που λένε και ξαναλένε το γνωστό και αηδιαστικό τροπάρι «και τι μπορούσαμε/μπορούμε να κάνουμε εμείς;» Θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε ένα πραξικόπημα.
Θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.
Θα μπορούσαμε.
Αλλά δεν το κάναμε.
Δεν το είχαμε οι άχαροι, δεν το είχαμε [που θα έγραφε κι η Μαλβίνα]
Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας

pitsirikos
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το πραξικόπημα της cia απέτυχε παταγωδώς ο Ερντογάν θα γίνει ο Άσαντ της Τουρκίας!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats