Μπασάρ αλ Άσαντ στο NBC: «Απειροι και επικίνδυνοι όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ» [Βίντεο]
Μπασάρ αλ Άσαντ στο NBC: «Απειροι και επικίνδυνοι όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ» [Βίντεο]

Συνέντευξη στο μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News παραχώρησε από το γραφείο του στη Συρία ο Bashar al-Assad. Ο πρόεδρος της Συρίας μίλησε για το Ισλαμικό Κράτος, τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του αλλά και τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Τόσο η Hillary Clinton όσο και ο Donald Trump στις προεκλογικές τους εκστρατείες έχουν εκφράσει ουκ ολίγες φορές τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στη Συρία. Μάλιστα η Clinton έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της απομάκρυνσης του Assad από την εξουσία ενώ o Trump έχει πει ότι η εξόντωση του ISIS είναι προτεραιότητά του.

Από την πλευρά του ο Σύριος πρόεδρος είπε ότι ανάμεσα στους δύο υποψηφίους δεν βλέπει καμία διαφορά. Οταν δε ρωτήθηκε αν ανησυχεί για την έλλειψη εμπειρίας του Trump σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Assad απάντησε:

«Ποιος είχε την εμπειρία πριν; Ο Obama ή ο George Bush ή ο Bill Clinton πιο πριν; Κανένας τους δεν είχε την εμπειρία. Αυτό είναι το πρόβλημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες» και συνέχισε: «Με λίγα χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών δεν σημαίνει πως αποκτάς εμπειρία. Αν ο ηγέτης του Λευκού Οίκου δεν έχει εμπειρία τότε τα πράγματα είναι επικίνδυνα για τη χώρα του».

Ο Assad είναι στην εξουσία 16 χρόνια και τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα του υποφέρει από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν επίσημα σκοτωθεί ενώ οι φόβοι που εκφράζονται είναι ότι τα θύματα είναι πού περισσότερα. Ο Σύριος πρόεδρος έχει κατηγορηθεί ότι σκοπίμως εκτελούνται άμαχοι, γίνονται βασανιστήρια και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο ίδιος ο Assad λέει ότι δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα και πως δεν είναι ο σκληρός δικτάτορας που τον παρουσιάζουν:

«Ελπίζω ότι θα περάσω στην ιστορία σαν ένας άνδρας που προστάτεψε το λαό του από την τρομοκρατία και τις παρεμβάσεις. Οταν προστατεύεις τη χώρα σου από τρομοκράτες, σκοτώνεις τρομοκράτες και νικά τρομοκράτες τότε δεν είσαι βάναυσος και σκληρός. Είσαι πατριώτης».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications