Μία στις τρεις αντλίες κλέβει στη βενζίνη. Ε, και;
Μία στις τρεις αντλίες κλέβει στη βενζίνη. Ε, και;

Μία στις τρείς αντλίες βενζίνης κλέβει τους οδηγούς στα καύσιμα, σύμφωνα με τους ελέγχους της αρμόδιας διεύθυνσης Μετρολογίας του υπουργείου Βιομηχανίας και οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες των πρατηρίων κερδίζουν έτσι από 350 ως 750 ευρώ την ημέρα μαύρα! Δηλαδή, μέσο όρο 12.500 ευρώ το μήνα αφορολόγητα.

Πόσο πιάστηκαν να κλέβουν; Από 5% ως 11% σε κάθε γέμισμα. Μέχρι εδώ δεν έχουμε καμιά έκπληξη! Χρόνια ακούμε ότι αντλίες κλέβουν τους οδηγούς στα καύσιμα, αλλά οι αντλίες εξακολουθούν και κλέβουν ανενόχλητες και το συνδικαλιστικό όργανο των πρατηριούχων εξακολουθεί και κλαίγεται κάθε χρόνο για τον υψηλό κρατικό φόρο στα καύσιμα, που φταίει για τις τιμές, αλλά δεν ξέρουν τίποτε για το συγκεκριμένο έγκλημα. Η κλοπή είναι μυστική γιατί την ξέρουν μόνο ένας στους τρείς συναδέρφους τους! Και οι άλλοι δύο έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Το ξέρουμε ότι εδώ είναι η χώρα της απάτης, όπου η βασική εργασία είναι ότι οι μισοί Έλληνες κλέβουν τους άλλους μισούς, ο καθένας από το πόστο του και όπως μπορεί. Άλλος υπερτιμολογεί, άλλος φοροδιαφεύγει, άλλος στο ζύγι, άλλος καταχρώμενος χρήματα, άλλος αισχροκερδώντας, άλλος δουλεύοντας λιγότερο απ αυτό που πληρώνεται, άλλος υπερχρεώνοντας προϊόντα και υπηρεσίες και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Καλά όλα αυτά, τις βρήκαμε τις αντλίες που έκλεβαν. Ξέρουμε ότι οι αντλίες κλέβουν εδώ και χρόνια. Όχι όλες, αλλά πολλές. Αφού τα υπουργεία δυσκολεύονται να ξεκαθαρίσουν τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόγιερς, των 50.000 της ΕΕ και Ελβετίας και τις άλλες που αραχνιάζουν στα συρτάρια της αστραπιαίας και ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης και του, με τα ίδια προσόντα, υπουργείου Οικονομικών, γιατί δεν αρχίζουν από τα πιο απλά; Από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων ας πούμε.

Κατ αρχήν, να ειδοποιηθεί το αγοραστικό κοινό, όπως έχει δικαίωμα και όπως έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ το υπουργείο, για το ποια πρατήρια πιάστηκαν να κλέβουν. Δημοσίως και με διεύθυνση. Προσοχή. Όχι ότι κλέβουν. Ότι πιάστηκαν να κλέβουν! Γιατί το μόνο πράγμα που φοβάται ο έμπορας είναι μη χάσει την πελατεία.

Ένα πόθεν έσχες στα περιουσιακά στοιχεία θα ήταν διαφωτιστικό. Γιατί, όλα αυτά τα μαύρα κάπου γίνονται άσπρα. Δεν εξαφανίζονται. Και δεν υπάρχει χρήμα χωρίς ίχνη. Υπάρχουν εφορίες και διωκτικοί μηχανισμοί χωρίς ίχνη, ίσως, αλλά, διάβολε, δεν είμαστε δα και τόσο πολλοί σ αυτή τη χώρα.

Πιάσε λοιπόν το πόθεν έσχες και βρες χρήμα. Και κλείσε και το πρατήριο που κλέβει για κάμποσο καιρό. Τι να του κάνει το πρόστιμο του ανθρώπου που βγάζει 15.000 το μήνα μαύρα μόνο από την αντλία. Και μετά πιάσε τον επόμενο κλάδο που κλέβει τεκμηριωμένα. Και τον μεθεπόμενο. Τα στοιχεία υπάρχουν. Μας τα διαφημίζουν κάθε τρείς και δύο. Αριθμούς έχουν. Ανθρώπους δεν έχουν!

Όλο αυτό, όμως, απαιτεί δουλειά. Κόπο. Φαιά ουσία. Προγραμματισμό. Και λίγους ανθρώπους. Κυρίως, όμως, πρέπει να τα βάλει το πολιτικό προσωπικό με τους νονούς των κλάδων, που κρύβονται πίσω απ αυτούς και οι οποίοι συχνά είναι και ενισχυτές του πολιτικού προσωπικού. Ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Εδώ δε μπόρεσε να πολεμήσει το σύστημα ο μακαρίτης ο Μαμιδάκης, που ήταν κομμάτι της ελίτ και θα το πολεμήσει ο κάθε Αλεξιάδης, Παπακωνσταντίνου, Χαρδούβελης, Σταυρόπουλος και όλα τα δημόσια πρόσωπα, που έχουν περάσει από τα υπουργεία ως υπηρετικό προσωπικό; Του πολίτη υποτίθεται. Για να μην πάω σ αυτούς που θα έθαβαν τους νταβατζήδες και θάφτηκαν, όποιο όνομα κι αν είχαν διαχρονικά ενώ οι νταβατζήδες ζούν.

Επομένως, επιστρέφουμε στη δοκιμασμένη λύση, που αποδεικνύεται και η πιο ανώδυνη για το κομματικό σύστημα: «Κόψε τους μισθούς και τις συντάξεις και τάραξε στη φορολογία τους πολίτες, φτωχούς και μεσαίους, για να μαζέψεις λεφτά. Έτσι κι αλλιώς, όσο και να τους κόβεις αυτοί σκύβουν το σβέρκο και υπομένουν. Και στις επόμενες εκλογές κάποιον απ όλους μας θα ψηφίσουν. Τέτοια κορόιδα που’ναι».

Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications