Κατέρρευσε το πραξικόπημα στην Τουρκία, στημένο απο την cia!ο συριζα φυγάδευσε τον πράκτορα προδότη  στην Ελλάδα!!!
Κατέρρευσε το πραξικόπημα στην Τουρκία, στημένο απο την cia μάλλον! ο Ερντογάν επιστρέφει, 194 νεκροί

Ανατροπή σημειώνεται τις τελευταίες ώρες μετά την εκδήλωση πραξικοπήματος στην Τουρκία που έγινε λίγο μετά τις 22:30 την Παρασκευή. Ο Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου. Δήλωσε ότι το τέλος θα είναι καλό, προειδοποίησε ότι οι υπαίτιοι θα το πληρώσουν ακριβά και φωτογράφισε ως υπαίτιο τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 60 νεκρούς αυτή τη νύχτα- θρίλερ στην Τουρκία, ενώ γίνονται ακόμη κάποιες συγκρούσεις σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα.
Τα γεγονότα ως τώρα
Η κατάσταση άρχισε να ξεκαθαρίζει στην Τουρκία, το Σάββατο 16 Ιουλίου, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ενός μέρους του στρατού, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν ανέκτησε τον έλεγχο. Οι πραξικοπηματίες ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι πήραν τα ηνία της εξουσίας στην Τουρκία. Συγκρούσεις και διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές μεγάλες πόλεις. 44 άτομα βρήκαν τον θάνατο στην Αγκυρα.

Μετά από πολλές ώρες αβεβαιότητας, το αεροπλάνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε τελικά στην Κωνσταντινούπολη, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε δεκτός από μεγάλο πλήθος στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ο Ερντογάν κατήγγειλε «προδοσία» από πραξικοπηματίες τους οποίους συνέδεσε με τον αιώνιο αντίπαλό του Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ιμάμη που βρίσκεται εξόριστος εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.
Το Σάββατο, οι τουρκικές τηλεοράσεις δείχνουν σε απευθείας σύνδεση περίπου 50 πραξικοπηματίες στρατιώτες μπροστά στο προεδρικό παλάτι της Αγκυρας. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε διαβεβαιώσει ότι η απόπειρα πραξικοπήματος βρισκόταν «υπό έλεγχο». 130 πραξικοπηματίες συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργό. 09:42 Περίπου 50 Ελληνες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. «Το κτίριο τρανταζόταν, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος».
09:20 Πολίτες καταλαμβάνουν τανκ των πραξικοπηματιών στην γέφυρα του Βοσπόρου

09:09 Ερυθρός Σταυρός: 1000 τραυματίες. 800 νοσηλεύονται στην Άγκυρα και 200 στην Κωνσταντινούπολη
08:51 Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Celalettin Lekesiz δήλωσε στο AP ότι 16 πραξικοπηματίες έχουν σκοτωθεί.
08:50 Απελευθερώθηκε ο Τούρκος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού ο οποίος κρατούνταν όμηρος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ. Όπως μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα οι κυβερνητικές δυνάμεις της Τουρκίας πήραν ξανά υπό το έλεγχό τους τα γραφεία του γενικού επιτελείου στρατού. 08:34 Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων είναι πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι κάποιοι πραξικοπηματίες ακόμη αντιστέκονται και έχουν στην κατοχή τους πολεμικά ελικόπτερα. «Η αεροπορία είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και οποιοδήποτε πολεμικό αεροσκάφος αποστατών θα καταρρίπτεται», πρόσθεσε.

07:54 Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σήμερα από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοί που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τους αντιταχθούν. Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους
07:47 Ο Φετουλάχ Γκιουλέν αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σύνδεση με την απόπειρα πραξικοπήματος
07:45 Πάνω από 745 συλλήψεις στρατιωτικών σε όλη τη χώρα
07:31 F16 βομβάρδισαν τανκς των πραξικοπηματιών έξω από το παλάτι του Ερντογάν -5 νεκροί
07:20 Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι τοποθετήθηκε νεός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων 07:18 Στις 336 οι συλλήψεις των στρατιωτών
07:11 Σάββατο πρωί -Εικόνα από την Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, σημειώθηκαν ζημιές

Αστυνομικοί καταλαμβάνουν τανκ των πραξικοπηματιών
06:49 Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν αυτή τη στιγμή εικόνες από στρατιώτες που πήραν μέρος στο πραξικόπημα, οι οποίοι παραδίνονται, στη γέφυρα του Βοσπόρου
06:46: Ερντογάν: Ο στρατός δεν μπορεί να κυβερνήσει -Ο εκλεγμένος πρόεδρος είναι εδώ
Μετά από το διάγγελμά του, ο Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε και σε υποστηρικτές του, έξω από το αεροδρόμιο. «Η κυβέρνηση δεν φεύγει. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους χιλιάδες συγκεντρωμένους.Ο Ερντογάν απευθύνθηκε «σε εκείνους στην Πενσιλβάνια», όπως είπε, εννοώντας τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο νωρίτερα είχε υποδείξει ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος και τους υποστηρικτές του, κατηγορώντας τους ότι πρόδωσαν το έθνος. «Αρκετά. Αν έχετε το θάρρος, επιστρέψτε στην Τουρκία», είπε και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στις πλατείες μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα.«Η κυβέρνηση θα πετύχει. Από τις υψηλότερες έως τις χαμηλότερες βαθμίδες των αξιωματικών, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν. Η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη και έχει τον έλεγχο. Ο λαός εξέλεξε έναν πρόεδρο και ο πρόεδρος είναι εδώ», είπε ακόμη ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι πραξικοπηματίες έβγαλαν τα τανκς, αλλά «οι άνθρωποί μου», τα πήραν πίσω.Το πλήθος, αρκετές χιλιάδες άτομα σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Δείτε τη στιγμή που ο Ερντογάν φτάνει στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, όπου τον υποδέχονται οπαδοί του:

06:38 Το AFP μεταδίδει ότι αεροσκάφος έριξε βόμβα κοντά στο προεδρικό παλάτι στην Αγκυρα
06:37 Στους 60 έφτασαν οι νεκροί από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
06:12 Υπό τον έλεγχο κυβερνητικών δυνάμεων το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. «Υπάρχει μικρή αντίσταση από πραξικοπηματίες στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα αλλά αυτό θα τελειώσει σύντομα», δήλωσε στο Reuters Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.
06:10 Reuters: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατά του τουρκικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο
06:51 Πάνω από 42 νεκροί στην Αγκυρα, 6 στην Κωνσταντινούπολη
06:05 Πάνω από 120 συλλήψεις πραξικοπηματιών στρατιωτών
06:00 Το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης επαναλειουργεί μετά τον αποκλεισμό του από το στρατό, κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, το βράδυ της Παρασκευής. Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως η λειτουργία του αεροδρομίου εξομαλύνεται και πως οι πτήσεις ξεκίνησαν πάλι στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
05:51: Ερείπιο το κοινοβούλιο μετά το πραξικόπημαΣυγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το βομβαρδισμένο τουρκικό κοινοβούλιο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Τις φωτογραφίες πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων Ομερ Τσελίκ. Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής δήλωσε ότι κανένας δεν σκοτώθηκε κατά την επίθεση εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής. Υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί αστυνομικών κατά το βομβαρδισμό του κτιρίου.

05:42: Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από την Τουρκία και τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 42 μόνο στην Άγκυρα.
05:30: Η πρώτη φωτογραφία από τις καταστροφές στο Κοινοβούλιο
05:23 Δώδεκα είναι οι νεκροί από τις ισχυρές εκρήξεις από βομβαρδισμούς στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση
05:05 Πληροφορίες ότι αποχώρησαν οι στρατιώτες που είχαν αποκλείσει τις γέφυρες του Βοσπόρου
04:59 Δύο ισχυρές εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη
04:40 Πάνω από 120 συλλήψεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
04:34 Εκπέμπει ξανά το CNN Turk
04:31 Ο Ερντογάν πήρε την ντουντούκα και μίλησε στους οπαδούς του στο Ατατούρκ

Ο Ερντογάν είπε ότι το ξενοδοχείο όπου παραθέριζε βομβαρδίστηκε μετά την αναχώρησή του από αυτό.
Ο Ερντογάν επισήμανε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.
04:18 Διάγγελμα Ερντογάν από το Ατατούρκ
Ο Τούρκος πρόεδρος με φόντο το πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ απηύθυνε διάγγελμα προς τον τουρικό λαό.
Δεν μίλησε ανοικτά για πραξικόπημα αλλά για «τρομερή κινητικότητα μερίδας των Ενόπλων Δυνάμεων».
Το παραλλήλισε με «τρομοκρατική ενέργεια».
«Γίναμε στόχος του παράλληλου κράτους»
«Ηταν προδοσία προς τον λαό, το πρόεδρο και τις ίδιες τις Ενοπλες Δυνάμεις. Θα το πληρώσουν ακριβά οι υπαίτιοι».
Ηταν κίνηση απελπισίας για να μην ολοκληρωθεί η «κάθαρση» που ξεκινήσαμε Ορισμένοι στις ένοπλες δυνάμεις παίρνουν διαταγές από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος προφανώς στον αυτοεξόριστο ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ώρες δείχνουν πως η δομή του Γκιουλέν είναι μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.

Εκανε έκκληση στους στρατιώτες και στους αξιωματικούς που μετείχαν στο πραξικόπημα να παραδοθούν. «Μην σηκώσετε τα όπλα εναντίον του λαού μας» είπε.Ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί αρκετοί πραξικοπηματίες και προανήγγειλε ότι θα ολοκληρώσει την «κάθαρση» στο στρατό από «όλα εκείνα τα στοιχεία που βρίσκονται στις τάξεις του στρατού, όπως κάναμε με όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις».
Μήνυμα σε ειδησεογραφικά μέσα από άλλες χώρες: Εβγαλαν την εικόνα ότι ο στρατός στην Τουρκία πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Δεν θα αφήσουμε τους εισβολείς. Θα τελειώσουν όλα καλά».

04:05 Reuters: Περίπου 30 στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε στην Τουρκία παρέδωσαν τα όπλα τους σε ένοπλους αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης,Οι στρατιώτες παρέδωσαν τον οπλισμό τους και οδηγήθηκαν σε αστυνομικές κλούβες.
04:00 Ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη – Βγήκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε χιλιάδες οπαδών του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

03:50: Αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η ανακοίνωση που είχε διαβαστεί πριν από μερικές ώρες στα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης για επιβολή πραξικοπήματος εκ μέρους του Συμβουλίου Ειρήνη στη Χώρα. 03:49: Εκρηξη στο Ατατούρκ – Σύμφωνα με το Reuters μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε πριν λίγο στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Στο αεροδρόμιο έχει προσγειωθεί το αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν. Ο ήχος από πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών σε διάφορες περιοχές της Κωνσταντινούπολης είναι το χαρακτηριστικό της τελευταίας μιας ώρας. Επίσης, από τις 03.10 έως τις 03.45 ακούστηκε τρεις φορές εκκωφαντικός ήχος, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης κάποιο σχετικό στοιχείο. Σύμφωνα με διεθνή μέσα δεν επρόκειτο για έκρηξη αλλά για εκκωφαντικό ήχο που προκάλεσε η χαμηλή πτήση ενός στρατιωτικού αεροσκάφους και έσπασε παράθυρα.
03:27 Στρατιώτες εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η Χουριέτ και το CNN Turk στην Κωνσταντινούπολη και πήραν ομήρους. Διέκοψαν το πρόγραμμα.

03:24 Πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 100 συλλήψεις πραξικοπηματιών
03:22 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη – Αναμένεται διάγγελμα
03:21 Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας στο CNN Turk: Απετράπη το πραξικόπημα, 46 άτομα οι εγκέφαλοι του πραξικοπήματος, άνοιξαν πυρ εναντίον του λαού μας
03:12 Το αεροσκάφος του Ερντογάν πλησιάζει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
03:08 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά Ερντογάν έχει τονίσει ότι σε περίπτωση που παραδοθούν οι πραξικοματίες, θα έχουν μικρότερες ποινές.
03:07 Το κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT, λειτουργεί ξανά και είναι στον αέρα.
02:57 Το πρακτορείο «Anadolu» μεταδίδει ότι δύο άμαχοι είναι νεκροί, ενώ νωρίτερα είχαν σκοτωθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις 17 αστυνομικοί.

02:46 Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Οι υπεύθυνοι του πραξικοπήματος θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία
Για εσχάτη προδοσία θα δικαστουν οι υπέυθυνοι του πραξικοπήματος, σύμφωνα με Τούρκο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ενημέρωσε πως το πραξικόπημα έχει κατασταλεί.
02:44 Επικοινωνία Τσίπρα-Ερντογάν
Επικοινώνησαν οι σύμβουλοι διπλωματίας των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας. Το Μαξίμου, έστειλε μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας στην Τουρκία και της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ακόμη ότι αύριο θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο πρωθυπουργό.
2:43: Συλληφθέντες στρατιωτικοί

02:38: Πρωθυπουργός Τουρκίας: Οποιο πολεμικό αεροσκάφος πετάει πάνω από την Άγκυρα θα καταρρίπτεται 02:30 Στην Αγκυρα πολίτες έχουν καταλάβει τανκ των πραξικοπηματιών
02:29: Κυβερνήτης Κωνσταντινούπολης: Το πραξικόπημα έχει κατασταλεί
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης το στρατιωτικό πραξικόπημα έχει κατασταλεί, με τον διοικητή του 3ου σώματος να φέρεται να έχει εκδώσει τηλεοπτική διαταγή προς όλα τα στρατεύματα να επιστρέψουν στους κοιτώνες.
02:25: Με εντολή των επίσημων θρησκευτικών αρχών, τα τζαμιά της χώρας καλούν αυτή την ώρα τους πιστούς σε προσευχή για να στηρίξουν την κυβέρνηση Ερντογάν.
02:23: ΕΡΤ: Ο Ερντογάν επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη με το VIP αεροσκάφος του
02:20 Οι Ιμάμηδες καλούν τον κόσμο να βγει στους δρόμους στο όνομα του Κορανίου
02:18 Γκιουλέν: Δεν έχω καμία σχέση με το πραξικόπημα
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο «έδειξε» ο Ταγίπ Ερντογάν ως υπαίτιο του πραξικοπήματος, αρνήθηκε μέσω κύκλων του κάθε ανάμιξη, Πηγές κοντά στον Γκιουλέν έλεγαν ότι αρνείται κάθε ανάμιξη και χαρακτηρίζει ως «πολύ ανεύθυνους» και πως ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια των πολιτών

02:00 Reuters: Παραδόθηκε ο αρχηγός των πραξικοπηματιών Πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων αναφέρουν πως παραδόθηκε ο αρχηγός των πραξικοπηματιών. Παράλληλα, δηλώνουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει στην Τουρκία. Σύμφωνα που πληροφορίες που μεταδίδει η Le Monde μαχητικά κατέρριψαν ελικόπτερο των πραξικοπηματιών. Πολλά μαχητικά F-16 έριξαν ελικόπτερο που χρησιμοποιούσαν οι πραξικοπηματίες πάνω από την Αγκυρα.
02:00 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Αγκυρα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή
01:22 Νωρίτερα: Τανκς περικύκλωσαν το Τουρκικό κοινοβούλιο – Ανοιξαν πυρ
01:19 Ελληνικό υπουργείο Αμυνας: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Ενοπλες Δυνάμεις – Ανακαλείται το προσωπικό
00:52: Ισχυρή έκρηξη στην Αγκυρα, συμπλοκές στην Κωνσταντινούπολη
00:19: Ο στρατός καταλαμβάνει τα γραφεία του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Πολιορκία στα γραφεία του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιούν οι στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με το CNN Turk. Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το δίκτυο σημειώνει πως ο στρατός είναι κοντά στην κατάληψη του χώρου.
Αυτό που υπογραμμίζεται είναι πως ο στρατός δεν απειλεί πολίτες και προσωπικό αφήνοντας τους να αποχωρήσουν.

00:12: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τουρκία Επεβλήθη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την Τουρκία. Οι πραξικοπηματίες δηλώνουν ότι θα ετοιμάσουν το συντομότερο δυνατόν νέο Σύνταγμα
00:10: Διάγγελμα Γενικού Επιτελείου Στρατού: Καταλάβαμε την εξουσία ενάντια στους προδότες, έκαναν την χώρα ανασφαλή 00:06: Bank run στην Τουρκία
Ουρές έξω από τα ΑΤΜ τραπεζών, αλλά και από τα πρατήρια βενζίνης έχουν σχηματίσει οι πολίτες, αμέσως μετά την ανακοίνωση για πραξικόπημα στην Τουρκία.

23:57 Αναμένεται δήλωση-διάγγελμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βρίσκονταν σε διακοπές στην Αλικαρνασό (Μπόντρουμ) και μεταφέρθηκε στην Μαρμαρίδα.
Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού Με ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός δήλωσε πως κατέχει πλέον την εξουσία της χώρας. Ο στρατός αναφέρει πως όλες οι υφιστάμενες εξωτερικές σχέσεις θα συνεχιστούν.
«Το κράτος δικαίου πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα», τονίζει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu στο πραξικόπημα δεν συμμετέχει ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος μάλιστα φέρεται να κρατείται όμηρος μαζί με άλλους ανώτατους αξιωματούχους.
Πρωθυπουργός Τουρκίας: Αν υπάρξει θάνατος θα πολεμήσουμε μερι τέλους
«Αν υπάρξει θάνατος, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους» είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Προσέθεσε δε: «Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία» ενώ επιβεβαίωσε πως «στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μια προσπάθεια από τη μεριά του στρατού». Συνέστησε ηρεμία πάντως στους πολίτες. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είναι «άφαντος» μέχρι στιγμής με πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διακοπές.
Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις. Στρατός και άρματα μάχης έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οπως μεταδίδει πρακτορείο Ντογάν μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Αγκυρα.
Συναγερμός στην Αθήνα
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη για τα όσα συμβαίνουν σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Ρουμπάτη να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθς επικοινωησε με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία» δηλώνει το Μαξίμου!(αυτά για τα ΜΜΕ) Η αλήθεια :Τουρκικό ελικόπτερο Βlack Hawk με τους πράκτορες προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
ΥΓ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ, Έτσι και βγάλουν τον βλάκα τον Ερντογάν και βαλουν δικό τους ετοιμαστείτε για πόλεμο, πάει να πει οτι κατι δεν κάνει σωστά, παρατηρήθηκε απο την Συριά και να καλύπτει τους γνωστούς για λογαριασμό της Αμερικής;η άλλη εκδοχή ειναι να εχουν πλήρη έλεγχο μαζί με την Ευρώπη για τον μεγάλο πόλεμο με την Ρωσία γιατι ετσι και αλλιώς η Ελλάδα ειναι υπό κατοχή και όλες οι χώρες στο ΔΝΤ!τα αλλα ολα ειναι παραμυθία να περνάει η ώρα!!...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications