Η κριτική του έφηβου βουλευτή  στον Φίλη για τα Αρχαία Ελληνικά - ΒΙΝΤΕΟ
Η κριτική του έφηβου βουλευτή  (της αριας φυλης )στον Φίλη για τα Αρχαία Ελληνικά - ΒΙΝΤΕΟ

Κριτική σχετικά με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών δέχθηκε από έναν έφηβο βουλευτή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 21ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

Συγκεκριμένα ο έφηβος βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Μπακάλης (της άριας φυλής) κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας για εμμονή στην περικοπή διδακτικών ωρών των Αρχαίων Eλληνικών.

«Δεν είναι λογικό στην πρώτη γυμνασίου να διδάσκονται περισσότερα Αρχαία από ό, τι Νέα Eλληνικά» επεσήμανε κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «αν κάποιος δεν γνωρίζει καλά τα Αρχαία Eλληνικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει καλά ελληνικά».

«Όπως ένα φυτό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις ρίζες του, έτσι και τα Νέα Ελληνικά δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τα Αρχαία» δευτερολόγησε ο έφηβος βουλευτής, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των συναδέλφων του.«Μην αντιμετωπίζετε ιδεολογικά το θέμα των Αρχαίων» απάντησε από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Εν ολίγοις είδαμε μία φασιστικού τύπου αντιμετώπιση επερωτήσεως εφήβου βουλευτού από τον υπουργό διότι δεν άκουσα τον έφηβο βουλευτή να μιλάει ιδεολογικά ούτε δευτερόλεπτο. Ο χοντρός υπουργός πρόσβαλε τον έφηβο με την απάντησή του. Εκτός αν γνωρίζει τις ιδεολογικές πεποιθήσεις του εφήβου και θεωρεί ότι αντλεί από την αρχαία ελληνική γλώσσα εθνική υπερηφάνεια, ωστόσο κάτι τέτοιο ούτε θίχτηκε ούτε με κανέναν τρόπο υπονοήθηκε από τον έφηβο βουλευτή.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications